Content

Claim
Menu

Wereldprimeur MyFlow Technology: Constant Flow was nog nooit zo individueel

Stelt u zich voor, dat u met 18 pomphuisgrootten hetzelfde toepassingsgebied zou kunnen afdekken als tot dusver met 43. Stelt u zich voor dat u met één klik het bedrijfspunt zou kunnen veranderen zonder de waaier mechanisch aan te passen. U kunt het – met MyFlow Technology. De wereldwijd unieke aandrijfoplossing voor Constant Flow toepassingen vermindert de variantencomplexiteit aanzienlijk en verhoogt door een individueel aanpasbaar bedrijfspunt de planningszekerheid. Vergeleken met gangbare oplossingen bespaart MyFlow Technology tijd en kosten in de installatiebouw en geeft de mogelijkheden voor economisch, energie-efficiënt bedrijf door:

  • Vermindering van complexiteit
  • Planningszekerheid
  • Snelle inbedrijfstelling
Variantencomplexiteit met meer dan 50% verminderen

Vermindering van complexiteit met Individual Fixed Speed

MyFlow Technology vermindert de variantencomplexiteit in Constant Flow-toepassingen en zorgt zo voor gestroomlijnde processen. Daarvoor vindt de aanpassing van centrifugaalpompen plaats aan het ontwerppunt door middel van individueel vast toerental (Individual Fixed Speed) bij volle waaierdiameter en daardoor met de hoogste hydraulische efficiëntie. Met MyFlow Technology kunnen nu met minder pompgrootten alle toepassingen worden afgedekt – bij ongeveer hetzelfde rendement en NPSHR-waarde. Daardoor wordt de variantencomplexiteit van de hydraulieken met meer dan 50 % gereduceerd. Dat bespaart kosten en tijd tijdens de planning en het beheer.

Slanke processen

Planningszekerheid door Virtual Impeller Trimming

Bij veranderingen in de installatie kan het toerental voor de optimalisering van de energie-efficiëntie eenvoudig door middel van een smartphone (via een Bluetooth gateway) individueel worden aangepast – de Virtual Impeller Trimming. Daarbij is, anders dan bij de mechanische aanpassing van de waaier, geen ingreep in de bedrijfsvoering nodig én kan het bedrijfspunt binnen het kader van de vermogensgrenzen ook naar boven worden gecorrigeerd. Zo verhoogt Virtual Impeller Trimming de planningszekerheid en vereenvoudigt het de verbetering van de energie-efficiëntie. Tegelijkertijd draagt de connectiviteit van MyFlow Technology bij aan de database van Industrie 4.0.

Eenvoudige optimalisering

Eenvoudige installatie dankzij intelligente pompaandrijving

Met MyFlow Technology worden installatie en inbedrijfstelling sneller, eenvoudiger en economischer. De aandrijfoplossing MyFlow Drive biedt talrijke functies en eigenschappen, die de arbeidskosten en materiaalinzet aanzienlijk reduceren. Zo wordt bij voorbeeld de bekabeling eenvoudiger en vervalt de controle van de draairichting volledig. Verschillende componenten, die tot dusver bij de installatie van waterpompen voor aanloopstroombegrenzing en motorbeveiliging extra moesten worden geïnstalleerd, zijn niet meer nodig. Bovendien ondersteunt KSB indien gewenst met vakkundige service in iedere fase van de levenscyclus van het product.

Smart drive

Downloads

Uw contact met KSB

Bedankt voor uw interesse in KSB. Wilt u meer weten over MyFlow Technology van KSB? Neem contact met ons op: het is snel en eenvoudig.

De KSB-Newsletter

Ontvang als eerste regelmatig alle noviteiten over KSB en de belangrijkste KSB-producten.  Meld u nu aan: snel, eenvoudig en zonder kosten.