Varovanje podatkov

Hranjenje podatkov za dostop

Vsakič ko uporabnik dostopa do strani na spletišču KSB ali odpre določeno datoteko, se podatki za dostop shranijo v dnevniško datoteko na našem strežniku.

Vsak zapis podatkov za zahtevo vsebuje naslednje splošne informacije:

  • Originalno povezavo, na kateri je zahteva nastala
  • Ime datoteke
  • Datum in uro zahteve
  • Količino prenesenih podatkov
  • Status dostopa (prenos datoteke, datoteka ni bila najdena itd.)
  • Rezultat poizvedbe brskalnika
  • IP naslov pošiljatelja zahteve

Shranjeni podatki se uporabljajo izključno za statistične namene. Podatki se ne razkrivajo ali posredujejo tretjim osebam za komercialne ali nekomercialne namene. 

Zbiranje osebnih podatkov

Osebni podatki se zbirajo le v primeru, da jih uporabniki sami podajo npr. v postopku prijave, pri izpolnjevanju obrazcev ali pri naročanju informativnih gradiv. KSB bo te podatke uporabil za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih aktivnosti družbe oziroma za odziv na zahteve in za posredovanje informacij uporabnikom o proizvodih ali storitvah oziroma splošne ponudbe družbe KSB.

Družba KSB uporablja in obdeluje zbrane osebne podatke uporabnikov v skladu z vsakokrat veljavnimi Zakonom o varstvi osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo) (v nadaljevanju: ZVOP-1). V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.

Upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke uporabnika, ki jih je vnesel v registrski obrazec: naslov elektronske pošte, ime in priimek,  naziv podjetja, kraj podjetja.

Družba podatkov ne razkriva tretjim osebam izven okvira novic, ki se jih pošilja prek elektronske pošte (newsletter) bodisi za komercialne ali nekomercialne namene. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje o hranjenju in uporabi osebnih podatkov s takojšnjim učinkom. Svoje želje nam lahko posredujete na: info@ksb.com.

Uporabniki lahko na lastno pobudo brezplačno pridobijo informacijo o osebnih podatkih, ki se o njih se hranijo, ali o njihovem psevdonimu. Prav tako so zakonsko upravičeni do tega, da se njihove osebne podatke na njihovo željo popravi, zaklene ali izbriše. Svoje želje v zvezi s tem nam lahko posredujete na: info@ksb.com.

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, družba KSB zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani oz. da bo dostop do zbranih osebni podatkov blokiran.

Novice

Če se prijavite na prejemanje naših novic, se bodo vaši podatki uporabljali prvenstveno za ta namen.

Za prijavo na novice morate vpisati svoj elektronski naslov. Da bi zagotovili, da je prijavo res opravil dejanski lastnik elektronskega naslova, uporabljamo sistem dvojne privolitve, s katerim dokumentiramo prijavo na novice ter pošiljanje potrditvenega elektronskega sporočila in odgovor nanj. To so vsi podatki, ki se zbirajo. Da bi še izboljšali postopek pošiljanja novic oziroma se izognili podvojenim sporočilom, vaš elektronski naslov ob prijavi na novice pošljemo našim evropskim podružnicam in s tem zagotovimo, da ne prihaja do podvajanj. Po prejemu vašega elektronskega naslova je to edina aktivnost, ki jo izvedemo. Ostale tretje strani niso vpletene. Svoje soglasje o hranjenju vaših osebnih podatkov in njihovi uporabi za pošiljanje e-novic lahko kadarkoli prekličete. Povezavo za odjavo od prejemanja e-novic najdete na dnu elektronskega sporočila. Lahko pa nam pošljete tudi elektronsko sporočilo na info@ksb.com, v katerem nam sporočite, da se želite odjaviti od elektronskih novic.  

Universal Analytics

Ta spletna stran uporablja orodje za spletne analize Google Universal Analytics podjetja Google, Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA - “Google”). To orodje s pomočjo uporabnikovega ID identificira obiskovalca spletne strani. Tako pridobljene informacije o uporabi te spletne strani bodo praviloma prenesene na Googlov strežnik v ZDA, kjer bodo tudi shranjene.  Ker se na teh spletnih straneh aktivira anonimizacijo IP-naslova, Google vaš IP-naslov znotraj ozemlja držav članic EU ali v drugih državah, ki so podpisnice Sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru, predhodno skrajša. Le izjemoma se bo na Googlov strežnik v ZDA prenesel popoln IP-naslov in se skrajšal tam. Po naročilu KSB bo Google te informacije uporabljal zato, da bo ocenil in analiziral vašo uporabo te strani, pripravil poročila o aktivnosti na strani in upravljavcu nudil dodatne storitve, povezane z uporabo spletne strani in interneta (npr. analizo uporabe na različnih vrstah naprav). IP-naslov, ki ga v okviru orodja Universal Analytics posreduje vaš brskalnik, ne bo združen ali povezan z nobenimi drugimi Googlovimi podatki. Če želite preprečiti zajem in obdelavo vaših podatkov o uporabi spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) s strani Googla, kliknite na spodnjo povezavo in namestite ustrezen vtičnik za vaš brskalnik:

Povezava: Vtičnik za deaktivacijo Google Analytics (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de)

Namesto namestitve vtičnika za vaš brskalnik ali pri uporabi brskalnika za mobilno napravo lahko prek klika na sledečo povezavo nastavite poseben piškotek (»opt-out«), ki bo Google Analytics preprečil zajem podatkov na tej strani (ta piškotek deluje le v tem brskalniku in v povezavi s to domeno; če v tem brskalniku izbrišete piškotke, boste morali ponovno klikniti na omenjeno povezavo):

Izključi Google Analize

Ne pozabite, da ta stran uporablja Google Analytics s pripono “_anonymizeIp()”.IP-naslovi se tako nadalje obdelujejo v skrajšani verziji, s čimer je onemogočeno iskanje neposrednih povezav s točno določenim posameznikom.

AdWords

Ta spletna stran uporablja Google Conversion Tracking. Če ste na našo spletno stran prišli prek oglasa, ki ga oglašuje Google, bo program Google AdWords na vaš računalnik namestil piškotek. Sledilni piškotek se namesti vedno, kadar uporabnik klikne na oglas, ki ga ponuja Google. Ti piškotki potečejo po 30 dneh in se ne morejo več uporabiti za namene identifikacije. Če uporabnik obišče specifične strani na tem spletišču in piškotek še ni potekel, lahko tako KSB kot Google določita, da je uporabnik kliknil na oglas in bil preusmerjen na to stran. Vsak naročnik storitve Google AdWords prejme drugačen piškotek, kar pomeni, da piškotkov ni mogoče spremljati prek spletnih strani naročnikov Google AdWords. Informacije, ki so zbrane s pomočjo piškotkov za sledenje, se uporabljajo za statistične analize za tiste naročnike storitve AdWords, ki so se odločili za funkcijo sledenja. Naročniki tako dobijo informacijo o skupnem številu uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in so bili preusmerjeni na stran, opremljeno s sledilno značko, ne pridobijo pa informacij, s katerimi bi bilo mogoče prepoznati posameznega uporabnika. Če ne želite funkcije sledenja, lahko onemogočite piškotek za sledenje in sicer tako, da deaktivirate avtomatsko nastavitev piškotkov v svojem spletnem brskalniku ali pa izberete nastavitev brskalnika, ki blokira vse piškotke z domene “googleleadservices.com”. Potem ko ste izbrisali vse piškotke v vašem brskalniku, morate ponovno nastaviti t.i. »opt-out« piškotek.

Vtičniki družbenih omrežij

Naša spletna stran uporablja vtičnike naslednjih družbenih omrežij:

Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska ("Facebook"); vtičniki so označeni z enim od Facebook logotipov. Seznam je na voljo na naslovu https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103 ("Twitter"); vtičniki so označeni z enim od Twitter logotipov. Seznam je na voljo na naslovu https://twitter.com/about/resources

Google (Google+), Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; (“Google+”); vtičniki so označeni z enim od Google+ logotipov. Seznam je na voljo na naslovu https://developers.google.com/+/web/+1button/?hl=de

Vtičniki so pripravljeni dodatki za spletne strani, ki jih ustvarijo upravljavci socialnih omrežij in jih ponudijo v uporabo tretjim osebam. Omogočajo povezavo med določeno spletno stranjo ter socialnim omrežjem. Kar imajo vsi vtičniki družabnih omrežij skupnega, je to, da jih ne nadzira ali upravlja KSB, čeprav so vključeni kot vsebina tretjih oseb. Zato uporabnikom naše spletne strani nudimo informacije o tem, kako ti vtičniki delujejo, tako da se lahko sami odločijo, ali jih bodo uporabili ali ne.  

Za vtičnike družbenih omrežij uporabljamo metodo dvojnega klika, s katero želimo kar najbolje zaščititi podatke uporabnikov te strani. Ko se spletna stran odpre, se gumbi deaktivirajo in ne začnejo takoj pošiljati podatkov upravljavcem družbenih omrežij. Uporabnik potrdi svoje soglasje za to, šele ko začasno ali trajno aktivira gumb (prvi klik) in šele takrat se podatki posredujejo naprej. Drugi klik pomeni, da uporabnik zaupa omrežjem, ki jih naša spletna stran ponuja. Ta metoda omogoča uporabnikom naše spletne strani, da se sami odločijo ali želijo posredovati podatke o uporabi strani upravljavcem družbenih omrežij.  

Ko uporabniki obiščejo našo spletno stran ter aktivirajo vtičnike z metodo dvojnega klika, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežnikom družbenega omrežja, podatki o uporabniku pa se pošljejo zgoraj omenjenim ponudnikom družbenih omrežij, brez da bi bil uporabnik o tem posebej obveščen. Pri družbenem omrežju Facebook gre običajno za informacijo, da je uporabnik obiskal spletno stran, ki vključuje tudi podatke o IP-naslovu naprave ali uporabljenega terminala, datumu in uri, brskalniku in operacijskem sistemu. To se zgodi, tudi če uporabnik ne klikne na gumb 'Like'. Družbeno omrežje Twitter pa ne zbira zgolj podatkov o tem, da je bila spletna stran obiskana, temveč tudi IP-naslov. Upravljavci družbenih omrežij niso podali več podrobnosti o tem, kakšen podatke še zbirajo v tem okviru. Dokler je uporabnik ob obisku naše spletne strani prijavljen na določeno družbeno omrežje, lahko omrežje poveže obiskovalca s pripadajočim uporabniškim računom. Če uporabnik klikne vtičnik ali uporabi ostale funkcije družbenega omrežja (npr. komentiranje), se tudi ti podatki posredujejo in shranijo na strežnikih družbenega omrežja. Če uporabnik ne želi posredovanja teh podatkov, se mora odjaviti z družbenega omrežja preden dostopa do naše spletne strani.

KSB ni seznanjen in nima na voljo dodatnih podrobnosti glede vrste in obsega poslanih podatkov. Podrobnejše informacije o namenu in obsegu zajema podatkov določenega omrežja, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov ter uporabniških pravicah in nastavitvah za zaščito zasebnosti uporabnika poiščite na straneh družbenih omrežij, kjer so podrobneje opredeljeni zasebnost in varstvo podatkov na družbenih omrežjih.

Varnost

KSB uporablja najprimernejše in najsodobnejše varnostne politike in postopke za zaščito pridobljenih podatkov in informacij pred nenamerno ali namerno zlorabo, izgubo, škodo ali nepooblaščenim dostopom. Ob zbiranju in obdelavi osebnih podatkov je zagotovljeno, da se ti podatki pri prenosu kriptirajo.

Povezave na druge spletne strani

Naša spletna stran vsebuje tudi povezave na druge spletne strani, pri čemer sami nimamo nadzora nad tem, v kolikšni meri upravljavci spletnih strani upoštevajo določila glede varovanja zasebnosti in podatkov. 

Po zakonu je družba KSB kot ponudnik opreme in storitev odgovorna za lastno vsebino na spletu. Razlikovati je treba med povezavami na vsebine drugih ponudnikov ter vsebino, ki jo pripravi KSB. KSB ne prevzema odgovornosti niti ne jamči za zunanje vsebine, ki so dostopne prek povezav in so kot take tudi označene. Upravljavec zunanje spletne strani, dostopne prek povezave, je edini odgovoren za protizakonito, nepravilno ali nepopolno vsebino kot tudi za morebitno škodo, ki je posledica rabe ali nerabe podanih informacij. Urednik je odgovoren za povezave tretjih strani zgolj v primeru, da je seznanjen z njihovo vsebino, kadar je ta protizakonita ali predmet kazenskega pregona in če je tehnično izvedljivo ter smiselno, da se uporaba takih povezav prepreči.

Additional Information