KSB SuPremE ® - najučinkovitejši brezmagnetni motor za črpalke na svetu

Okolju in vašemu žepu prijazna energijska dieta: motor KSB SuPremE® je inovativna rešitev za pogon centrifugalnih črpalk, ki že danes ustreza jutrišnjim zahtevam ekološkega ravnovesja. Noben druga pogon črpalke ne poganja sistema tako učinkovito in vam obenem zmanjša stroške energije do 70%.

Energijska dieta s KSB SuPremE® motorjem
Energijska dieta s KSB SuPremE® motorjem
KSB SuPremE®
KSB SuPremE®
KSB SuPremE®
KSB SuPremE®
KSB SuPremE®
KSB SuPremE®

Pred svojim časom

KSB-jev motor SuPremE® že izpolnjuje zahteve glede učinkovitosti elektromotorjev po predpisanem standardu IE4 in je v skladu z IEC 60034-30 (CD) Ed. 2. Zato ta motor za centrifugalne črpalke močno presega zahteve EU za leto 2017. Motor KSB SuPremE® ima bistveno boljši izkoristek od hitrostno vodenih asinhronskih motorjev, zlasti v območju delne obremenitve.

Prihranite do 70% stroškov pri energiji

Motor KSB SuPremE® lahko v kombinaciji s sistemom frekvenčne regulacije PumpDrive prihrani do 70% energije (glede na profil obremenitve s centrifugalnimi črpalkami ter v primerjavi s krmiljenjem z dušenjem in asinhronskim motorjem IE2). Sam motor lahko prihrani do 30% energije.

Okolju prijazen

Skupni okoljski odtis motorja je zanemarljiv. Ker ne uporablja magnetnih snovi, je veliko bolj trajnosten v primerjavi s sinhronskimi in asinhronskimi motorji s trajnimi magneti.

Trpežen in robusten

Ker so KSB-jevi motorji SuPremE® sestavljeni iz nekritičnih in trajnih materialov, so izredno robustni in odporni.

Združljiv in tih

KSB SuPremE® je združljiv z asinhronim motorjem IE2. Patentirana zasnova rotorja omogoča izredno majhno valovitost navora (1 do 2%) in posledično tiho delovanje.

Več o motorju KSB SuPremE® najdete na www.none-more-efficient.com