Njut av vita pister och spår med KSB:s kvalitetssystem för snötillverkning

Allt från vattenuttag till automatisk styrning av utrustning för snötillverkning. KSB:s professionella och driftsäkra lösningar ser till att spår och pister hålls vita hela vintern. KSB pumps and valves set against ski tracks and mountains

Härliga, snöklädda spår och pister gör att du omedelbart vill sätta på dig skidorna. Det är något alla vintersportentusiaster drömmer om varje år. För att se till att vintern alltid är på rätt spår litar många skidanläggningar på snötillverkningsutrustning – och på KSB. Vi levererar ekonomiska lösningar och system hela vägen från vattenuttag och vattenförsörjning för snökanoner till automatisk styrning av snötillverkningsutrustning.

KSB har allt – från planering till genomförande

Våra experter stöder dig från start med individuell rådgivning från planeringsfasen och framåt och du kan räkna med mogna och tekniskt felfria produkter samt omfattande service. Följande ingår:

  • Idrifttagning av snötillverkningssystem 
  • Service och underhåll 
  • Service dygnet runt

Som extra tillbehör kan KSB även leverera modern och exakt anpassad övervakningsutrustning för alla snötillverkningsprodukter. Denna utrustning förhindrar kostsamma stillestånd. Vår snötillverkningsutrustning och tillhörande tjänster har funnits på marknaden i många år och vi är i dag en långsiktig och pålitlig partner till stora skidanläggningar i Österrike, Schweiz, Frankrike, Italien och Tyskland.

Största möjliga potentiella besparingar vid snötillverkning

För att kunna erbjuda välskötta pister på en större alpin skidanläggning krävs att all utrustning fungerar effektivt. KSB:s lösningar som exempelvis det smarta styrsystemet Hyamaster® och tryckgivaren PumpMeter® bidrar till sänkta kostnader. Tryckgivaren PumpMeter® registrerar alla relevanta värden och driftdata och ökar därmed pumparnas energieffektivitet.

Produkter för vattenuttag och försörjning av snökanoner

Våra avancerade och väl beprövade pumpar för vattenuttag kan användas även långt upp i bergen för pålitlig hantering och transport av vatten. Vi rekommenderar att följande produkter används för dessa applikationer:

  • Amarex® KRT (dränkbar motordriven pump, DN 40 till DN 700)
  • UPA® 200, 200B, 250C (undervattenmotorspump)

Pumparna Multitec®, HGM® och Etanorm® håller trycket på en nivå som ger en säker försörjning av snökanonerna.

Kompletterande ventiler

Som komplement till din snötillverkningsutrustning erbjuder KSB även följande bälg- och kilslidsventiler

  • NORI® 40
  • NORI® 160
  • NORI® 500
  • STAAL® 40 AKD/AKDS

Alla våra ventiler har hög driftsäkerhet och är perfekt anpassade till våra kompletta paket av ventiler och system för snötillverkning.

Additional Information
Schneeanlagen_en_original

Application Brochure Snow making systems

Making snow your daily forecast: KSB.

Application Brochure Snow making systems1 MB