MegaCPK – den bästa standardiserade kemikaliepumpen i sin klass.

MegaCPK är en mycket kraftfull standardiserad pump avsedd för bland annat den kemiska och petrokemiska industrin. Den optimerade konstruktionen av pumpens hydraulkomponenter sätter en helt ny standard för energieffektivitet. Denna standardiserade pump är mycket flexibel och lämplig för en mängd applikationer. Samtidigt kan den enkelt anpassas till lokala förhållanden.
MegaCPK Vorteils Motiv

Genom att vara närvarande där kunderna finns kan KSB snabbt reagera på deras efterfrågan och aktuella trender genom att utveckla anpassade typserier. Gång på gång har KSB:s kemikaliepumpar varit banbrytande inom den kemiska industrin. MegaCPK har till exempel satt nya standarder åtskilliga gånger:

Energieffektivitet

Vi anpassar pumphjulet till kundens eller anläggningens individuella krav samtidigt som våra högeffektiva drivningar bidrar till optimal energianvändning. Den nödvändiga arbetspunkten kan dessutom uppnås med mindre storlekar. Kemikaliepumpen med PumpDrive sparar upp till 60 % av energin. Dessutom visar PumpMeter hur effektivt pumpen arbetar.

Många varianter

Den nya, standardiserade kemikaliepumpen baseras på ett omfångsrikt moduluppbyggt system som kan anpassas till alla kundbehov. Den kan levereras med en mängd olika hydraulsystem, pumphjul, höljen, axeltätningar och material. I det utökade urvalsdiagrammet finns ännu fler storlekar.

Driftsäkerhet

Pumpen är vridstyvare och ger endast upphov till minimala axialtryck. Dessutom har den föredömliga hydrauliska egenskaper. Det låga NPSH-värdet betyder att pumpen arbetar tyst och smidigt. MegaCPK står för hög driftsäkerhet – dag efter dag.

Additional Information
KSB solutions for the food and beverage industry

Livsmedelsapplikationer

KSB:s lösningar för livsmedelsindustrin.

 

Mer to Livsmedelsapplikationer