KSB – vaš pouzdan partner u oblasti obnovljivih izvora energije

Najbolje usluge, najsavremenije pumpe i armature – primene u oblasti obnovljivih izvora energije zahtevaju inovativne, efikasne i trajne proizvode. KSB je prihvatio ovaj izazov.

Elemente der Natur

KSB se bavi proizvodnjom pumpi i armatura već 140 godina i ima dugogodišnje iskustvo u inženjeringu elektrana. Zahvaljujući velikim ulaganjima u istraživanje i razvoj, KSB nudi optimizovane hidraulične sisteme sa pogonima visoke efikasnosti što rezultira veoma niskim troškovima radnog veka i maksimalnim učinkom.   

KSB je stoga pouzdan partner za sve primene, nudeći optimalne usluge u oblasti obnovljivih izvora energije i podržavajući sa svojim proizvodima održivu zaštitu životne sredine.

Sun-animation

Efikasno korišćenje solarne energije sa KSB-om

Koncentrisana solarna energija (Concentrated Solar Power – CSP) je među najperspektivnijim tehnologijama u oblasti obnovljivih izvora energije. KSB nudi pouzdana rešenja za sisteme sa paraboličnim kolektorima, postrojenja sa linearnom Fresnel tehnologijom i solarne tornjeve.

Više to Efikasno korišćenje solarne energije sa KSB-om
Wind

Moćni proizvodi za efikasne vetroelektrane

KSB-ove pumpe i armature su idealni za upotrebu u vetroelektranama. Svi proizvodi su odabrani i razvijeni tako da odgovaraju specifičnim zahtevima.

Više to KSB – vaš moćni partner za efikasne vetroelektrane
Biomasse Teaser_listSmallTn

Veća energetska efikasnost u elektranama na biomasu sa KSB pumpama i armaturama

Biomasa je jedan od obnovljivih izvora energije i omogućava CO2-neutralnu proizvodnju električne energije, kao i spaljivanje otpada. Može biti čvrsta, tečna ili gasovita. Korišćenje čvrste biomase nudi posebne prednosti zbog svoje raspoloživosti i sposobnosti osnovnog opterećenja.Više to Veća energetska efikasnost u elektranama na biomasu sa KSB pumpama i armaturama
Maisfeld

KSB-ova stručnost za energetsku efikasnost u biogas postrojenjima

Korišćenjem proverene opreme, KSB podiže energetsku efikasnost u biogas postrojenjima. Naša proverena i testirana niskobrzinska Amaprop mešalica (agitator) obezbeđuju visok stepen iskorišćenja i profitabilnost postrojenja.

Više to KSB-ova stručnost za energetsku efikasnost u biogas postrojenjima
Geothermie_original

Izvor energije koji ima budućnost: KSB se fokusira na geotermalnu energiju

Geotermalna energija je obećavajući izvor energije sa praktično beskonačnim potencijalom. KSB pumpe i armature u ovim sistemima moraju raditi efikasno i pouzdano, i izdržati ekstremne uslove.

Više to Izvor energije koji ima budućnost: KSB se fokusira na geotermalnu energiju
Additional Information
Geothermie en_original

Brošura: Geotermalna energija

Rešenja za elektrane na biomasu

Brošura: Geotermalna energija2 MB
Copy of Renewable energies en_original

Brošura primena: Obnovljiva energija

Energija. Priroda. Beskonačna.

Brošura primena: Obnovljiva energija1 MB