KSB prezent la Targul “Wasser Berlin International”

La targul international dedicat apei tinut in perioada 24-27 martie anul acesta la Berlin, subiectul central al producatorului KSB legat de pompe si vane va fi imbunatatirea consumului de energie al sistemelor de pompare.

Pornind  de la campania FluidFuture, KSB va prezenta potentialul de economisire a energiei ascuns in sistemele hidraulice

Targul de la Berlin va beneficia de lansarea in premiera a motorului sincron cu magnet permanent pentru pompele submersibilede 6 toli. Spre deosebire de motoarele asincrone, acest tip de motor nu necesita niciun fel de curent in rotor pentru a genera campul magnetic deoarece acesta este generat de magneti. Aceasta implementare elimina pierderile de energie termica in rotor si fac ca motorul sa atinga nivele superioare de eficienta fata de motoarele traditionale asincrone. Raportand puterea mare la dimensiuni putem afirma ca acesta beneficiaza de un design compact. Un invertor de frecventa este necesar pentru utilizarea motorului.

Pentru a prezenta gama KSB de pompe submersibile la acest targ, va fi expusa pompa UPA-150-C cu motorul sincron de mare eficienta UMA-S150E. Aceasta este proiectata pentru a fi utilizata la alimentarea cu apa, irigatii, drenarea apei freatice, cresterea presiunii apei si stingerea incendiilor. Designul hidrodinamic permite statiei de pompare sa atinga nivele ridicate de eficienta, rezultand in costuri de utilizare reduse pe intreaga durata de viata a acesteia. Inaltimea maxima de pompare este de 570 m si debitul maxim este de 79,000 litri pe ora. Pot fi manevrate     fluide cu temperaturi de pana la 50 ºC in functie de motorul selectat. Sistemul de pompare standard este facut in intregime din otel de calitate superioara. Exista si varianta cu otel de cea mai buna calitate CrNiMo pentru manevrarea fluidelor agresive.

Este de la sine inteles ca si ultimul model al motorului sincron KSB SuPremE (reluctance?), produs in serie, va fi prezentat la acest targ. Spre deosebire de motoarele asincrone, eficienta acestui motor este impresionanta chiar si atunci cand nu este utilizat la capacitate maxima. Aceasta este si situatia reala din sistemele industriale, unde multe motoare sunt utilizate la viteze reduse. Motorul va fi prezentat in combinatie cu o pompa pentru apa uzata instalata uscat de tip Sewatec si cu sistemul de reglare al vitezei PumpDrive.

Sistemele de reglare a vitezei permit reducerea costurilor energiei electrice prin utilizarea unui debit de pompare in corelatie cu nevoile efective. Toate tipurile de sisteme PumpDrive corespund motoarelor cu putere de pana la 55 kW. Ele sunt disponibile in variantele urmatoare: montate pe motor, montate pe perete sau montate in panouri de comanda. Sistemele PumpDrive sunt singurele sisteme de control ale vitezei pentru motoarele asincrone cat si pentru motoarele sincrone (reluctance?). Peste aceasta putere pana la 1,4 Mw, invertoare de frecventa in format carte cu carcasa IP20 sunt disponibile pentru instalare intr-un ponou de comanda.

Unul din produsele care se evidentiaza in acest an va fi o noua varianta de statie de pompare de mare efecienta pentru apa uzata AmaDS3. Statia este o combinatie patentata a unui sistem instalat uscat de separare a solidelor si a doua pompe de apa uzata pentru evacuare. Atingand un succes substantial pe piata cu acesta metoda foarte eficienta de transport al apei uzate in ultimii ani, KSB a decis sa continue dezvoltarea cestei serii. O unitate proiectata pentru instalare in spatii reduse va fi prezentata la Targul “Wasser Berlin International”.

Producatorul german de pompe si vane va prezenta, bineinteles, si cateva modele din gama impresionanta de vane pentru apa; printre ele se va numara Hera BD, vana cu sita de cutite cu etansare bidirectionala, care este disponibila pentru diametre intre DN 50 si DN 1200. In functie de diametrul nominal, ele pot rezista pana la 10 bar presiune in timpul utilizarii.

Expertii interesati se pot inscrie lawww.ksb.de/WasserBerlin2015pentru a primi bilete oferitegratuit de KSB. Pompa Sewatec pentru apa uzata cu motor SuPremE si sistem de reglare a vitezei PumpDrive La Targul “Wasser Berlin International” KSB va prezenta o pompa Sewatec pentru apa uzata cu motor SuPremE si sistem de reglare a vitezei PumpDrive printre multe alte produse. © KSB Aktiengesellschaft

Alle Meldungen

Additional Information