Pompa de circulatie cu eficienta marita marimea XXL

KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal, Germania si-a extins gama de pompe cu flanse cu eficienta marita si va prezenta anul acesta, noua sa pompa de marime mare din seria Calio, la Targul ISH din Frankfurt.

Portofoliul de pompe acopera debite de pana la 50 mc/h la inaltimi de pompare a apei de pana la 18 metri si care vor permite debite standard de pana la 70mc/h. Pompele sunt dotate cu motoare sincrone cu comutatoare electronice. 

Ca standard, toate marimile de pompe vin dotate cu interfete si functii de procesare ale semnalelor de control automat asa cum este interfata Modbus, care face ca toate pompele Calio sa fie integrate cu usurinta in sisteme de automatizare. Fara a fi nevoie de un software aditional sau de module hardware, doua pompe, una utilizata ca pompa de serviciu si cealalta ca pompa in stand-by, pot fi utilizate in paralel cu redundanta automatizata in cazul unei defectiuni sau in cazul schimbarii ciclice a pompei de serviciu. Aceasta functie reduce costurile de investitie si de punere in functiune la minim. Sunt disponibile si alte interfete analogice si digitale integrate produsului.

In plus fata de modurile de utilizare familiare a controlului presiunii constante, controlul presiuniii proportionale si utilizarea la viteza fixa, noul software implementat permite utilizarea unei functii integrate de economisire a energiei numita Eco Mode, care reduce si mai mult costurile suportate de utilizator.

Interfata cu utilizatorul combinata cu un display integrat si simboluri indicand modul de operare, ofera o mare usurinta in utilizare. Utilizatorului i se prezinta puterea actuala de intrare in watti si debitul in metri cubi. La fel ca la pompele Calio de dimensiuni mai mici, noile pompe satisfac toate reglementarile curente legate de eficienta.

Temperatura admisibila a fluidului de la -10 °C la +110 °C face ca noul sistem de pompare sa fie potrivit pentru o larga gama de aplicatii, de la incalzirea apei la transportul lichidului de racire si sisteme industriale de recirculare. Pompele sunt echipate standard cu izolatie termica. Ca o optiune, ele pot fi furnizate cu o izolatie de difuzie pentru aplicatii la sistemele de racire. Designul cu flanse le face usor de instalat, chiar si in spatii limitate.

pompe XXL Calio KSB va prezenta noua sa pompa din seria Calio de marime mare, anul acesta la Targul ISH din Frankfurt. Copyright: © KSB Aktiengesellschaft. © KSB Aktiengesellschaft

Alle Meldungen

Additional Information