Grupul KSB tinteste pentru crestere


KSB firma de productie pompe si vane, lupta sa se apropie din nou in 2015  de cifra de 3Bill EUR  inregistrata ca cifra in afara taxelor (EBT). Asa cum s-a comunicat si in conferinta de presa financiara la data de 30Martie 2015, aceasta cifra este integrata in revenirea cresterii planificate in toate cele 3 segmente: pompe, vane si servicii.

Revenirea consolidata financiara pentru anul trecut financiar a inregistrat cele € 2,181.7 million, a fost cu  2.9% mai scazuta decat anul anterior.  Acest declin de € 65.6 million a fost  atribuit  si explicat de cursul de schimb valutar ce a implicat aproximativ € 53mill.

Castigul calculat  in afara taxelor a coborat la € 72.6 million (anul anterior fiind  € 119.4 million) datorita dezvoltarii vanzarilor si a presiunii preturilor in vanzarile din proiecte (diferite fiind doar vanzarile de pompe din domeniul centralelor de productie energie electrica).  In continuare factorii  de cost au fost restructurati  in total  cu aproape € 30 million.

Grupul din Management-ul KSB asteapta o crestere semnificativa in comenzile primite si  o revenire a vanzarilor  in 2015.

Pentru imbunatatirea situatiei profitului calculat, compania intentioneaza continuarea  restructurarii proiectelor deja pe rol in KSB AGGermania si in filialele dim China.  Acest aspect va fi insotit de un declin moderat la toate nivelele de personal .  La sfarsitul anului 2014 Grupul detinea 16309 angajati.

In anii ce vor urma KSB va implementa de asemenea un concept global de productie.  Asa cum s-a raportat dinainte,  productia europeana de pompe submersibile de put se va muta de la Homburg la Frankenthal incepand cu sfarsitul  anului 2015.  Complementar KSB a informat in conferinta de presa financiara ca companiile de productie ale Smedegaard Group din Danemarca ce au fost achizitionate in 2012  vor fi inchise. Bridgwater din Marea Britanie va ramane doar un birou de vanzare si suport de service . Planurile relevante au fost discutate in avans saptamana trecuta cu birourile locale. Productia de pompe pentru Buiding Services va fi mutata la Ankara (Turcia), la Frankenthal (Germania) si la Alphen (Olanda) .  Obiectivul KSB este de a crea un centru de expertiza pentru echipamentele de automatizare mecatronic in fabrica din Turcia. De asemnea KSB a planificat  in viitor sa localizeze un centru de productie pt pompele de circulatie in fabrica din Turcia.

Alle Meldungen

Additional Information