Pompselectie

Bij het thema pompselectie is KSB uw betrouwbare partner. Met de juiste selectiesoftware vindt u heel eenvoudig de geschikte pomp en bijpassende afsluiter – precies afgestemd op uw individuele wensen. Met onze moderne programma, die online en offline beschikbaar zijn, kunt u zelfstandig uw pomp- en afsluiterselectie op de computer plannen - ongecompliceerd en snel.

Selectiesoftware van KSB

KSB biedt drie professionele softwareprogramma's aan voor het selecteren van pompen en afsluiters. Voor alle algemene toepassingen is het programma EasySelect ideaal. KSBase Consult Buildung is speciaal ontwikkeld voor de gebouwentechniek. Als u een pomp in de afvalwatertechniek wilt selecteren, dan is de software Helps de perfecte oplossing voor u.

EasySelect De uitgebreide allround tool voor pompselectie: KSB EasySelect

Het selectieprogramma KSB EasySelect leidt u stap voor stap door het KSB-programm tot aan uw doel: het geschikte product voor uw toepassing. Alles, wat u nodig heeft, zijn uw projectafhankelijke criteria en een paar minuten tijd. Zo wordt het selecteren van bijvoorbeeld een circulatiepomp kinderspel.

Meer informatie

KSBase Consult Gebouwentechniek: KSBase Consult Building - software voor TGA-Planer

De pompselectiesoftware KSBase Consult Building ondersteunt bij het de gehele installatieplanning met informatie, grafieken, calculaties en besteksteksten.

Meer informatie

Helps Afvalwatertechniek: pompselectie met de selectiesoftware Helps

De selectiesoftware Helps ondersteunt ontwerpers en gebruikers bij de betrouwbare pompselectie van droog en nat opgestelde vuilwaterpompen. 
Meer informatie

De juiste toepassing van selectiesoftware

Als u met onze software een pomp wilt selecteren, dan kiest u eerst de branche uit die voor u relevant is. Bepaal eerst het bedrijfspunt en de bedrijfsomstandigheden volgens de voor uw project relevante criteria. In de laatste stap ontvangt u een voor u optimale productaanbeveling. 

 1. Voordelen van selectiesoftware
 2. Pompen en afsluiters juist selecteren

De selectiesoftware van KSB biedt u de gelegenheid om alle noodzakelijke criteria voor de pompselectie exact in te geven. De selectiesoftware neemt gecompliceerde berekeningen van u over en leidt u tot de beste en meest efficiënte pompselectie. De voordelen van de selectiesoftware zijn:  

 • Op toepassing georiënteerde selectie
 • Intuïtieve stap-voor-stap-navigatie
 • Uitgebreide documentatie
 • 24 uur per das beschikbaar
 • Altijd actueel

Zeven dagen in de week, het klokje rond: de software voor pompselectie van KSB  staat altijd tot uw beschikking op uw computer. Zodra u de perfecte oplossing voor uw toepassing hebt gevonden, kunt u aansluitend telefonisch of per e-mail contact opnemen met uw contactpersoon bij KSB. 

De programma's voorzien u van op maat gesneden informatie. Met de intuïtieve stap-voor-stap-navigatie wordt u snel naar uw doel geleid: het vinden van de geschikte pomp of afsluiter voor uw toepassing!

Om het even, of u voor het ontwerp in de gebouwentechniek, bij het selecteren van vuilwaterpompen, óf voor uw persoonlijke project op zoek bent naar de geschikte pomp of afsluiter - met ons belandt u stap voor stap bij de beste oplossing voor de selectie van KSB pompen en afsluiters. De pompselectie is de basis van elk systeem waar pompen en afsluiters worden toegepast. Voor een ideaal resultaat moet bij het ontwerp met verschillende criteria rekening worden gehouden. 

Een pompselectie kan eenvoudig aan de hand van een voorbeeld worden uitgelegd: voor de selectie van een verwarmingspomp dient u:  

 1. De opvoerhoogte van de pomp te bepalen.
  De opvoerhoogte van de pomp is het door de pomp op de vloeistof overgebracht drukverschil (in mwk of kPa) tussen toeloopdruk en persdruk
 2. De capaciteit van de pomp te berekenen.
  De capaciteit is de door de pomp benodigde volumestroom.

Uit deze factoren ontstaat een bedrijfspunt, waarop u de pompen kunt selecteren. Tevens is de voor de selectie het rendement van de pomp belangrijk, omdat deze de verhouding tussen de capaciteit en de vermogensbehoefte weergeeft.
Voor de selectie van verwarmingspompen zijn gecompliceerde en omvangrijke berekeningen vereist, die u door de software van KSB uit handen kan worden genomen.  

Waar moet de pomp worden ingezet? Wat wordt met hoeveel druk verpompt? Geef bij de pomp-configuratie de verschillende criteria, zoals toepassingsgebied, pomprendement, vermogen, bedrijfspunt, bedrijfscondities, prijs en energiekosten zo nauwkeurig mogelijk aan.  

De correcte pompselectie is bepalend voor de maximale energie-efficiëntie. Met de software van KSB kan al in een vroeg stadium de meest efficiënte pomp voor de betreffende behoefte worden bepaald.


Extra informatie