Het complete onderhoud in één QR code dankzij « Easy Maintenance »

Een tablet of smartphone. Meer is er niet nodig om het onderhoud van pompen te verzekeren, van de kleinste tot de grootste installaties. KSB Service Belgium ontwikkelde de tool ‘Easy Maintenance’ om de historiek en de opvolging van het onderhoud van pompinstallaties snel, efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen. Grote troef: tijdswinst en kostenbesparing voor iedereen.

Easy Maintenance pomp tablet onderhoud D.m.v. een tablet of telefoon wordt de QR-code ingelezen (Easy Maintenance van KSB)

KSB pakt uit met een nieuwe innovatie vanuit de Service afdeling : 

Een QR code (Quick Response) wordt afgedrukt op een label van gemetalliseerd pvc en aangebracht op de pompen. Bij het inlezen van die code op een tablet of smartphone komt alle relevante informatie tevoorschijn: plaatsing, kenmerken, de historiek van het onderhoud, compleet met testrapporten, foto's en het onderhoudsplan.

In één oogopslag hebben de klant en onze onderhoudstechnici op elk moment de nodige informatie bij de hand. Omdat de tool zorgt voor een vlekkeloze onderhoud, worden voor alle partijen kosten en tijd bespaard.

Zo kan je bijvoorbeeld een servicerapport niet afsluiten zonder dat alles ingevuld, waardoor onvolledige rapporten verleden tijd zijn. De technicus kan het rapport ter plaatse opmaken én laten valideren door de klant.

Easy Maintenance Software Easy Maintenance Software KSB

Maar er is meer…

De klant kan via een beveiligde internettoegang de status van zijn pompen in real-time checken en onmiddellijk ingrijpen bij afwijkingen. Dat kan natuurlijk schade en zwaardere kosten achteraf voorkomen. En voor onze technici volstaat nu één tablet in plaats van hele dozen vol documentatie. Zij kunnen op voorhand of ter plaatse een stuk informatie in pdf downloaden en binnen een minuut raadplegen.

De tool kan zelfs met een gps-functie worden uitgerust, die via Google Maps tot op 50 cm de pomp lokaliseert. Dat kan van pas komen bij grote bedrijven die pompen dikwijls van de ene naar de andere site moeten verhuizen.

De Easy Maintenance tool maakt furore bij meer meerdere klanten en bij onze collega's van KSB België, Engeland en Canada.

Extra informatie

Contact

Neem per e-mail contact op met onze KSB Service

e-mail to Contact
Met KSB goed geadviseerd

Advies en training

Steeds op zoek naar de beste oplossing voor uw installatie: de KSB-specialisten adviseren u individueel en zorgen op lange termijn voor u. Het KSB Training Center biedt seminars op maat en geeft klantspecifiek advies.

Advies en training tea to Advies en training