Reverse engineering bij KSB – kwaliteit als het origineel

Producenten verdwijnen van de markt of onderdelen zijn moeilijk of niet meer beschikbaar. Hiervoor levert KSB een perfecte oplossing: reverse engineering; een dienst waarmee de snelle reproductie van onderdelen mogelijk is.

Onderdeel-fabricage met KSB reverse engineering 3D-scanner

De voordelen van deze onderdelenservice van KSB zijn evident: door moeilijk of helemaal niet meer leverbare draaiende en gegoten onderdelen weer te produceren, maakt KSB dergelijke onderdelen weer beschikbaar. Zo kunnen bestaande machines worden gebruikt en daardoor kostbare ombouwmaatregelen worden vermeden.

Zo werkt reverse engineering bij KSB

Bij de reproductie van onderdelen, ook wel re-engineering genoemd, vervaardigt KSB snel hoogwaardige onderdelen. Daarvoor zijn alleen de originele afmetingen of een onderdeel als monster nodig voor 3D-meting. Voor kapotte of versleten onderdelen gebruikt KSB de digitale CAD-reconstructie. Het bijzondere van de reverse engineering methode: pomponderdelen en roterende delen van andere producenten kunnen door KSB worden vervaardigd. Bovendien zet KSB reverse engineering in voor vreemde onderdelen of voor de bouw van prototypes.

KSB klanten kunnen bij reverse engineering vertrouwen op de beproefde KSB-kwaliteit: alle faciliteiten waar KSB over beschikt, zoals de eigen gieterij, fabrieken en werkplaatsen zijn erbij betrokken. Het “rapid manufacturing” proces maakt bovendien een bijzonder snelle levertijd van de onderdelen mogelijk.

Optimalisering van onderdelen leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen

De onderdelenservice van KSB wil graag voor klanten en hun installaties zorgen. Naast reverse engineering  worden daarom ook materiaal, geometrie en hydrauliek van onderdelen geoptimaliseerd. Het resultaat: dankzij de materiaal- en constructieve verbeteringen van de onderdelen kunnen de onderhoudskosten aantoonbaar worden verlaagd.

Voordelen van de onderdelen service van KSB

  • Kortere levertijden
  • Vervanging van niet meer leverbare originele onderdelen
  • Langere standtijden door constructieve verbeteringen en hoogwaardiger materialen of speciale materialen van KSB
Extra informatie

Contact

Neem per e-mail contact op met onze KSB Service

e-mail to Contact