Algemene procestechniek: KSB-producten voor de industrie

In de procestechniek voldoen KSB-producten aan de talrijke eisen van industriële toepassingen en procédés. Onze klanten bieden wij een grote keuze aan hoogwaardige industriële pompen en -afsluiters. Of het nu gaat om industriële reiniging van rookgasontzwaveling, industriële waterbehandeling of in koelinstallaties - KSB-producten voor de algemene procestechniek zijn veelzijdig toepasbaar en zorgen voor een soepel en gelijkmatig bedrijf.

Alg. procestechniek_pic

Veelzijdige industriepompen en industrieafsluiters voor alle processen

Tot de toepassingsgebieden voor onze pompen en afsluiters op het gebied van de procestechniek behoren:

  • Industriële koelcircuits
  • Industriële proceswaterbehandeling
  • Rookgasontzwaveling
  • Industriële reiniging en spoeling

Zelfs voor extreme temperaturen of agressieve vloeistoffen kunnen de robuuste en duurzame industriepompen en -afsluiters van KSB worden ingezet. Voor ieder industrieel procédé bieden wij passende producten. Tot onze klanten behoren onder meer energiecentrales, chemische ondernemingen of raffinaderijen. Daarbij stelt KSB milieunormen: in de procestechniek ligt ons zwaartepunt bij energie-efficiënte oplossingen en automatiseringsproducten.

Eta-Familie Teaser_welcomeMediumLsTn

De Eta-centrifugaalpompen zetten de wereld in beweging.

Met een niet te evenaren standaard product- en serviceverscheidenheid zetten de Eta-centrifugaalpompen van KSB de wereld in beweging. Voor alle waterpompen van de Eta-familie geldt: altijd de beste hydrauliek in (bijna) oneindig veel mogelijkheden.

meer to De Eta-centrifugaalpompen zetten de wereld in beweging.
Etaprime, zelfsaanzuigende centrifugaalpomp

Etaprime – de klassieker van KSB, voor u geoptimaliseerd

De zelfaanzuigende Etaprime is een klassieker uit de Eta-familie. We hebben het bewezen pomptype voor u geoptimaliseerd.

meer to Etaprime – de klassieker van KSB, voor u geoptimaliseerd
Movitec hogedrukpomp

De hogedruk inlinepomp Movitec

De Movitec is dankzij de grote hoeveelheid varianten als hogedruk inlinepomp de optimale oplossing voor onze klanten in de verschillende toepassingsgebieden.

meer to De hogedruk inlinepomp Movitec
Meertraps horizontale hogedrukpomp

De verticale hogedruk inlinepomp Movitec HSI

 Movitec HSI, dé nieuwe horizontale variant van de bewezen hogedruk inlinepomp van KSB.

meer to De verticale hogedruk inlinepomp Movitec HSI

Industriële koelcircuits

Een betrouwbare koelinstallatie is bij de productie van levensmiddelen van vitale betekenis voor de kwaliteit van de producten. In de industriële koeling zorgen krachtige KSB-producten zoals de centrifugaalpomp Etanorm of de hogedrukpomp Movitec ervoor, dat vloeibare  of gasvormige koelmiddelen gelijkmatig in het koelcircuit circuleren. Daarbij worden één of meerdere pompen toegepast.

Industriële proceswaterbehandeling

Voor de productie van veel producten heeft de industrie speciaal behandeld water nodig. Met het oog op de hardheid van het water, de elektrische geleidbaarheid en het gehalte aan gas en vaste stoffen moet het zogenoemde proceswater aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Voor de productie van geneesmiddelen bijvoorbeeld heeft de farmaceutische industrie gereinigd water nodig. In tegenstelling tot natuurlijk water, dat mineralen als kalk en magnesium bevat, zijn in volledig gereinigd water na de waterbehandeling vrijwel geen vreemde stoffen meer opgelost.

Bij de proceswaterbehandeling helpen KSB producten op verschillende gebieden: pompen en afsluiters van KSB ondersteunen niet alleen het watertransport, maar ook de directe behandeling van proceswater. Tot de meest voorkomende procédés behoort omgekeerde osmose. Hiermee wordt de zuivere vloeistof gescheiden van de in het water opgeloste vreemde stoffen en moleculen. Omgekeerde osmose of reversed osmosis wordt vaak met filtratie gecombineerd, een filtermethode, waarbij de opgeloste stoffen door speciale membranen van het water worden gescheiden.

Rookgasontzwaveling

In rookgasontzwavelingsinstallaties, afgekort ROI, verpompen en reinigen KSB-pompen chemisch agressieve rookgassen. De rookgasontzwaveling in energiecentrales, vuilverbrandingsinstallaties en andere industriële toepassingen is onderworpen aan strenge milieuvoorwaarden. Schadelijke verbindingen zoals zwaveldioxide (SO2) en zwaveltrioxide (SO3) ontstaan als afgewerkte gassen door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals bruinkool.

Omdat zwavel niet met filters kan worden afgescheiden, is de rookgasontzwaveling een chemisch proces, waarbij zwavel door een natwasprocédé op kalksteenbasis in gips wordt omgezet. In rookgasontzwavelingsinstallaties komen corrosie- en slijtagebestendige industriepompen en -afsluiters van KSB uitstekend tot hun recht: meer dan 95 procent van de schadelijke stoffen kunnen met behulp ervan worden verwijderd, voordat het gereinigde verbrandingsgas aan de atmosfeer wordt afgegeven. Over de hele wereld zijn in energiecentrales meer dan 1.000 natwaspompen, meer dan 2.000 procespompen en meerdere duizenden industrieafsluiters continu in bedrijf.

Industriële reiniging en spoeling

De productiviteit van de eigen onderneming verhogen en de levensduur van de installaties verlengen: procestechniek van KSB helpt onze klanten bij professionele reiniging. Daarbij is water een bijzonder milieuvriendelijk reinigingsmiddel - in het bijzonder als het in reinigingsinstallaties met hoge druk op verontreinigde voorwerpen inwerkt. Regelmatige industriële reiniging houdt de productie-installaties in goede staat, zorgt voor optimaal vermogen en voorkomt uitval van productie. De wettelijke eisen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie zijn hoog. Bij industriële reinigingsprocessen gaan onze klanten daarom voor pompen en afsluiters, die zich in de procestechniek hebben bewezen om productie-installaties en producten te spoelen en te reinigen. Toepassingen voor hogedrukpompen zoals de KSB-Movitec en de KSB-Multitec zijn bij voorbeeld de in- en uitwendige reiniging van reservoirs en apparaten, het spoelen van leidingen, buizen en kanalen of de industriële gedeeltelijke reiniging van warmtewisselaars.

Extra informatie
Eta en ik

Eta en ik, onafscheidelijk

Dagelijks komen wij met de Eta in aanraking, zonder dat we het merken. 

Of het nou gaat om de koffie met een klontje suiker, of u zich bevindt in geklimatiseerde ruimtes, in het zwembad óf bij u thuis. Eta is er altijd bij.

meer to Eta en ik, onafscheidelijk
Kontakt tea_original

Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Wij informeren u graag over alle KSB-producten voor uw toepassingen.

vind uw adviseur to Neem contact op met uw KSB-adviseur!
KSB Pumps and Automation

Catalogus Pumps and Automation

Download hier de catalogus "Pumps - Automation 2018"

Pumps and Automation7 MB
Valves, Actuators, Automation 2018

Catalogus Valves - Actuators - Automation

download hier de catalogus "Valves - Actuators - Automation 2018"

Valves - Actuators - Automation6 MB