Succeselementen: met de Magnochem bent u tegen iedere eis opgewassen

De verder ontwikkelde magneetkoppelingspomp is door KSB optimaal aan de huidige eisen van de markt en behoeften van de klanten aangepast. Zo kunnen ze iedere toepassing en uitdaging aan. Neem de Magnochem, die met zijn innovatieve modulaire systeem en de hoogste veiligheid ook de basis is geweest voor meerdere patentaanmeldingen.


De veelvuldig toepasbare magneetkoppelingspomp brengt het succes van de KSB chemienormpompen verder vooruit. Als tweede verder ontwikkelde pompserie voorziet deze met ontelbare varianten ook in de zwaarste eisen van de klant.

Tal van varianten:

De Magnochem beschikt over twee nieuwe soorten circulatie van het koel-/smeermedium in de rotorruimte. Nieuwe bedrijfswijzen zoals de “afgesloten uitvoering” voor vaste stoffen-houdende media en de uitvoering “snelkoker”  voor   snel kokende media maken veel meer toepassingsgebieden mogelijk. De nieuwe hulpwaaier voorkomt een drukdaling en daarmee het verdampen van het koel-/smeermedium: voor de perfecte controle van kritische media, die een bijzondere bedrijfszekerheid vergen.

De Magnochem is niet alleen veelvuldig toepasbaar, maar voldoet ook aan de hoogste bedrijfszekerheid. Minder afdichtingen en gediamanteerde glijlageringen dragen in belangrijke mate bij aan de bedrijfszekerheid van de Magnochem.

De glijlagers zijn rug-aan-rug geplaatst met inwendig liggende axiaallagers. De belasting wordt op deze manier tot een minimum teruggebracht. Daardoor wordt de bedrijfszekerheid nog verder verhoogd en de levensduur verder verlengd.

Energie-efficiëntie

Het unieke veelvoudige modulaire systeem van de magneetkoppeling maakt maximale energie-efficiëntie mogelijk. Met verschillende diameters en lengten van de magneetkoppelingen voor iedere hydrauliekgrootte zijn talrijke ontwerpmogelijkheden beschikbaar. Daarmee wordt de Magnochem zo nauwkeurig mogelijk op het optimale bedrijfspunt ontworpen. Bovendien vermindert de bus van keramiek wervelstroomverliezen en verhoogt daardoor evenals de geoptimaliseerde hydrauliek de rendementen aanzienlijk.

Innovatieve technologie

De Magnochem is voorzien van talrijke, doeltreffende innovaties die voor patent zijn aangemeld. Behalve de hulpwaaier en het omvangrijke modulaire principe van de magneetkoppeling is de plaatsing in het midden van de glijlagers met inwendig liggende axiaallagers  een verder constructief voordeel, dat voor de hoogste bedrijfszekerheid zorgt. KSB-Magnochem-pic_NL

Extra informatie
Industrie 4.0 - Pompen van de wereldwijd leidende fabrikant KSB

Industrie 4.0 – met de toekomst hebben wij ervaring

Door digitalisering en intelligente netwerken worden installaties flexibeler, efficiënter en veiliger gedurende het bedrijf. Profiteer vandaag al van de baanbrekende oplossingen van KSB voor Smart Industry.

meer to Industrie 4.0 – met de toekomst hebben wij ervaring

CAD tekeningen in BIM catalogs

Op zoek naar CAD tekeningen van onze producten? Kijk in de BIM catalogs en zoek op productnaam.

CAD tekeningen op BIMcatalogs.net
Eta en ik

Eta en ik, onafscheidelijk

Dagelijks komen wij met de Eta in aanraking, zonder dat we het merken. 

Of het nou gaat om de koffie met een klontje suiker, of u zich bevindt in geklimatiseerde ruimtes, in het zwembad óf bij u thuis. Eta is er altijd bij.

meer to Eta en ik, onafscheidelijk
Kontakt tea_original

Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Wij informeren u graag over alle KSB-producten voor uw toepassingen.

vind uw adviseur to Neem contact op met uw KSB-adviseur!
KSB Pumps and Automation

Catalogus Pumps and Automation

Download hier de catalogus "Pumps - Automation 2018"

Pumps and Automation7 MB
Valves, Actuators, Automation 2018

Catalogus Valves - Actuators - Automation

download hier de catalogus "Valves - Actuators - Automation 2018"

Valves - Actuators - Automation6 MB