KSB Etachrom: hoogwaardige industriepomp voor tal van toepassingen

Etachrom is de betrouwbare industriepomp van KSB. De Etachrom is leverbaar in twee uitvoeringen: Etachrom L (lagerstoeluitvoering) en Etachrom B (blokuitvoering). Etachrom

De industriepomp Etachrom is een echte alleskunner – bedrijfszeker, onderhoudsvriendelijk en energie-efficiënt. De nieuwe generatie Etachrom-pompen heeft KSB nu verder geoptimaliseerd: interne interfaces naar de bestaande Eta-serie zijn aangepast, waarmee op het gebied van efficiëntie en bedrijfszekerheid synergievoordelen mogelijk zijn.

De voordelen van Etachrom in een oogopslag:

Bedrijfszekerheid
De onderhoudsvrije mechanische asafdichting conform EN 12756 staat garant voor een betrouwbaar bedrijf. De Etachrom is bovendien corrosiebestendig omdat alle onderdelen die in aanraking komen met het medium zijn uitgevoerd in roestvast staal (1.4571).

Servicevriendelijk
De procesbouwwijze en de uitwisselbare slijtringen maken de montage eenvoudig en zorgen ervoor dat de pomp bijzonder servicevriendelijk is.

Energie-efficiënt
Door de optimale hydrauliek met hoog rendement functioneert de Etachrom zeer energie-efficiënt. De waaier wordt standaard afgedraaid op het bedrijfspunt. Daarmee zijn gemiddelde energiebesparingen van 10 procent mogelijk.

In combinatie met de KSB SuPremE®-IE4-motor, KSB PumpDrive en PumpMeter (IE4 conform  IEC/CD 60034-30 Ed. 2) is de Etachrom zelfs een van meest efficiënte, magneetvrije pompoplossingen voor toepassingen in de lichte industrie.

Toepassingsgebieden Etachrom
De pomp met ringvormig huis uit diepgetrokken hoogwaardig roestvast staal (1.4571) leent zich voor alle omgevingen waar zowel agressieve als zuivere media getransporteerd moeten worden. De pomp is daarmee niet alleen geschikt voor drinkwater, tapwater, heet- en koelwater maar ook voor condensaat, oliën en reinigingsmiddelen.

Etachrom toepassingen in een oogopslag:

  • Watervoorziening
  • Beregening en bevloeiing
  • Vuilwaterafvoer verwarmings-, airconditionings- en brandblusinstallaties
Extra informatie
Kontakt tea_original

Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Wij informeren u graag over alle KSB-producten voor uw toepassingen.

vind uw adviseur to Neem contact op met uw KSB-adviseur!