De Eta centrifugaalpompen zetten de wereld in beweging.

Met een niet te evenaren standaard product- en serviceverscheidenheid zetten de Eta-waterpompen van KSB de wereld in beweging. Voor alle pompen van de Eta-familie geldt: altijd de beste hydrauliek in (bijna) oneindig veel mogelijkheden.

Eta-pomp zet de wereld in beweging De Eta-pompenfamilie zet de wereld in beweging

De Eta-pomp is een klassieker, die zich al tientallen jaren heeft bewezen en die door KSB voortdurend wordt geoptimaliseerd. En het is de meest verkochte waterpomp: over de hele wereld zijn tot op heden 1,5 miljoen exemplaren in bedrijf. Dat is bijzonder opmerkelijk, omdat KSB elke afzonderlijke pomp produceert volgens specificatie van de klant.

De Eta-familie omvat in totaal 43 verschillende pomptypes. Deze kunnen door 2-, 4- of 6-polige motoren worden aangedreven. Extra eenheden breiden het raster uit en maken een nog nauwkeuriger afstemming van het pomptype op het zuinigste bedrijfspunt mogelijk. Bovendien krijgt elke door KSB gebouwde Eta-pomp daarbij zijn eigen, exact op het optimale bedrijfspunt afgestemde waaierdiameter.

In de loop van de jaren zijn de Eta-pompen zo “gerijpt”, dat onze klanten volledig op de uitstekende eigenschappen van deze wereldwijde standaard kunnen vertrouwen. Door hun veelzijdigheid zijn de pompen van de Eta-familie in veel industriële toepassingen, in de gebouwentechniek, in de watervoorziening maar ook bij de energievoorziening een vaste grootheid. Daarbij zijn de Eta-pompen richtinggevend wat de beschikbaarheid en service aangaat: nieuwe producten en reservedelen zijn snel leverbaar, montage en demontage kunnen eenvoudig worden uitgevoerd.

De voordelen van de Eta-pompen spreken voor zich:

 1. Energie-efficiëntie
 2. Veelzijdigheid
 3. Servicevriendelijkheid
 • Uitstekende hydrauliek, excellente rendementen
 • Voldoet nu al aan de energievereisten van morgen
 • Standaard doorgevoerde waaieraanpassing voor bedrijf in het hydraulische optimum
 • Maximale energiebesparingen door toerengeregeld bedrijf met KSB PumpDrive in combinatie met de hoogefficiënte KSB SuPremE®-motor van efficiënteiklasse IE4 (conform IEC/CD 60034-30 Ed. 2)


 • Grote veelzijdigheid in materialen voor optimale aanpassing aan het te verpompen medium
 • Grote grafiek incl. extra pompgrootten, ook voor kleine capaciteiten
 • Motoropties van standaard-asynchroonmotoren tot onze hoogefficiënte IE4 KSB SuPremE®-motoren (IE4 conform IEC/CD 60034-30 Ed. 2). Voor elke toepassing de juiste optimale aandrijvingsoplossing
 • Automatiseringsopties PumpDrive, Hyamatic, LevelControl voor optimale regeling in controle op u pompinstallatie
 • Korte levertijden van pompen en onderdelen
 • Eenvoudige montage
 • Eenvoudige demontage
 • Wereldwijde service

Laat u nu overtuigen door de nieuwste generatie van de Eta-pompenfamilie

Extra informatie
FluidFuture Link_original

FluidFuture®

Wij geven al onze energie zodat u energie bespaart: FluidFuture® analyseert de installatie en vindt uw besparingspotentieel – voor meer energie-efficiëntie en minder kosten. 

Meer informatie over FluidFuture®
De aandrijvingsinnovatie voor pompen. De KSB SuPremE®-IE5*-motor

KSB SuPremE®-motoren

De toerengeregelde KSB SuPremE®-motoren werken als een energiedieet. Energiebesparingen tot 70%, hoge rendementsvoordelen over het hele werkgebied maar ook de duurzame en robuuste constructie zullen ook u overtuigen.

meer to KSB SuPremE#!®!#-motoren
service en onderdelen

Service en onderdelen

Vakkundige reparaties en originele onderdelen van KSB.

Serviceen onderdelen to Service en onderdelen
Kontakt tea_original

Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Wij informeren u graag over alle KSB-producten voor uw toepassingen.

vind uw adviseur to Neem contact op met uw KSB-adviseur!