De nieuwe generatie heetwater-circulatiepompen HPK-L

Beproefd en steeds verder geoptimaliseerd: de heetwater-circulatiepomp HPK-L krijgt u nu in de nieuwste generatie. De pomp kan in extreem hoge temperatuurtrajecten worden toegepast – zonder enige aanvullende koelvoorzieningen. Dankzij de robuuste, voortdurend verbeterde uitvoering werkt de pomp bijzonder bedrijfszeker.


De heetwater-circulatiepomp HPK-L wordt door KSB-specialisten voortdurend verder ontwikkeld. De pomp is veelzijdig toepasbaar en overtuigt dankzij innovatieve techniek met hoge bedrijfszekerheid

Constructie en toepassingsgebied

  • horizontaal, radiaal gedeelde centrifugaalpomp in procesuitvoering
  • voldoet aan de technische eisen van ISO 2858 en ISO 5199
  • toegelaten het transport van heetwater, organische of synthetische warmteoverdrachtsmedia
  • veilige toepassing tot 400 °C, geheel zonder aanvullende koelvoorzieningen
  • bedrijfsdrukken tot 40 bar mogelijk

De HPK-L-serie van de nieuwe generatie omvat inmiddels 49 verschillende pompgroottes. Daarmee kan de pomp worden geselecteerd met de hydraulisch meest optimale grafiek. Voor een flexibele toepassing zorgen de flensaansluitingen volgens EN 1092-1 aan de zuig- en perszijde (optioneel geboord volgens ASME B 16 5). Heetwater- en thermische oliepomp HPK-L De heetwater- en thermische olie-pomp HPK-L maakt uw installatie zeker. ©KSB Aktiengesellschaft

De HPK-L van KSB: bedrijfszeker en betrouwbaar

De thermische en chemische belastingen bij het transport van heetwater en warmteoverdrachtsvloeistoffen zijn hoog – de uitvoering van de HPK-L is hier optimaal op aangepast: zo is de materiaalkeuze voor belaste onderdelen aan de medium- en perszijde zoals huis, waaier en slijtringen al op de hoge belastingen afgestemd.

Zoals ook de andere heetwater-circulatiepomppompen van de
Eta-SYT-serie is hier optimaal op aangepast: zo is de materiaalkeuze voor belaste onderdelen aan de medium- en perszijde zoals huis, waaier en slijtringen al op de hoge belastingen afgestemd.

Zoals ook de andere heetwater-circulatiepomppompen van de Eta-SYT-serie is de HPK-L met de gepatenteerde ontluchtingsinrichting VenJet uitgerust. VenJet zorgt voor de betrouwbare afvoer van gassen uit het transportmedium in het gebied van de mechanische asafdichting en voorkomt zo het droog lopen ervan. Behalve een enkele mechanische asafdichting kunt u voor bijzonder veeleisende toepassingen -vooral bij synthetische warmteoverdrachtsmedia- ook een dubbele mechanische asafdichting in tandemopstelling kiezen

Aan beide zijden afgedichte dubbele hoekcontactlagers in 0-opstelling aan het “koude” einde van de as zorgen voor standtijden van minstens 25.000 bedrijfsuren. Dankzij de luchtgekoelde lagerstoelen met warmte-isolator en koelwaaier is een extra koelinrichting niet meer nodig. De mechanische asafdichting wordt veilig van het hete bedrijfsgebied van het aggregaat afgeschermd en de lagerstoel wordt beschermd.

Slijtringen aan de perszijde en ontlastingsboringen aan de waaier verminderen de axiale belasting en verlengen de levensduur van de lagers. De opsluiting van de vlakke pakkingen beschermt deze tegen extrusie.

Met de HPK-L gaat u op zeker: bij een eventuele lekkage aan de mechanische asafdichting aan de productzijde voorkomt een quench-vloeistof dat het te verpompen medium aan de af te dichten spleet verdampt. Het uitgetreden medium wordt in het quench-systeem afgevoerd.

Energie besparen met de HPK-L

Naast betrouwbaar is de HPK-L ook bijzonder energie-efficiënt. KSB-specialisten hebben de stromingsgeleiding in de hydrauliekruimte  verder geoptimaliseerd. Dat garandeert hoge rendementen.

De grote variatie in pompgroottes van de HPK-L in combinatie met de standaard doorgevoerde waaieraanpassing op het gewenste bedrijfspunt maakt een energiebesparend pompbedrijf mogelijk.

Nog meer optimalisering krijgt u, wanneer u bij een variabel belastingsprofiel de HPK-L combineert met de aandrijfinnovatie KSB SuPremE en de toerentalregeling PumpDrive in wand- of schakelkastuitvoering. Daarmee loopt uw HPK-L nu al op IE4-niveau (volgens IEC (CD) 60034-30 Ed.2).

De constructie met warmte-isolator en koelwaaier maakt een uitwendige koeling overbodig – dat zorgt niet alleen voor extra energiebesparingen maar ook voor een hoge beschikbaarheid.  De nieuwe HPK-L in de hoogefficiënte uitvoering met KSB SuPremE®IE4-Motor en PumpDrive in wandmontage De nieuwe HPK-L in de hoogefficiënte uitvoering met KSB SuPremE®IE4-Motor en PumpDrive in wandmontage ©KSB Aktiengesellschaft

KSB-service de klok rond

Onder hoge productkwaliteit verstaat KSB ook altijd een hoge servicekwaliteit. De KSB-service staat u altijd snel en deskundig terzijde – wereldwijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week.

De constructie van de HPK-L is bijzonder onderhoudsvriendelijk: het huisdeksel is bij alle groottes met bouten aan de lagerstoel en slakkenhuis bevestigd. De pomp heeft bovendien afdrukbouten, die de demontage vergemakkelijken. Bovendien verlaagt de modulaire uitvoering van de HPK-L de onderhoudskosten.

Kom meer te weten over de KSB-service-activiteiten onder: www.ksb.nl/service.

Extra informatie
Eta en ik

Eta en ik, onafscheidelijk

Dagelijks komen wij met de Eta in aanraking, zonder dat we het merken. 

Of het nou gaat om de koffie met een klontje suiker, of u zich bevindt in geklimatiseerde ruimtes, in het zwembad óf bij u thuis. Eta is er altijd bij.

meer to Eta en ik, onafscheidelijk

Download

Reliable products for demanding fluids:

Download2 MB
Product brochure Nikkiso-KSB

Product Overview Canned Motor Pumps

Canned Motor Pumps

Product Overview Canned Motor Pumps2 MB
Kontakt tea_original

Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Wij informeren u graag over alle KSB-producten voor uw toepassingen.

vind uw adviseur to Neem contact op met uw KSB-adviseur!

Contact

Name

Henk Prinssen

Phone

workPhone:
0031 (0)20 4079816
faxFax:
0031 (0)20 4079802

Contact

Name

Jan van de Pol

Phone

workPhone:
0031 (0)20 4079887
faxFax:
0031 (0)20 4079802