PumpMeter. Meer transparantie voor uw pomp.

Draait uw pomp efficiënt en kostenbesparend? De innovatieve monitoringunit voor pompen PumpMeter registreert het actuele bedrijfspunt en meet alle belangrijke gegevens van de pomp. Bij besparingpotentieel brandt het lampje van het efficiëntie-icoon EFF.

PumpMeter van KSB laat zien of uw pomp optimaal werkt. 24 uur per dag meet de PumpMeter de zuig- en einddruk van uw pomp en berekend aan de hand van het verschildruk het bedrijfspunt. Door de directe montage in uw procesbesturingssysteem staan de gegevens ook centraal ter beschikking. Zo kunt u beslissen waar u wilt optimaliseren en kosten wilt besparen. 

De PumpMeter vervangt de manometer voor en achter de pomp, de druktransmitter voor besturing, de regeling en ook de extra controlevoorzieningen. Door de directe montage in uw procesbesturingssysteem staan de gegevens ook centraal ter beschikking. Zo kunt u beslissen waar u wilt optimaliseren en kosten wilt besparen.

Optimalisatie in een overzicht

Voor een optimaal overzicht van de pomptoestand toont het overzichtelijke Display van PumpMeter afwisselend gemeten en berekende waarden: na enkele bedrijfsuren laat het energie-efficiëntie-icoon (EFF) in het display zien dat er energiebesparingspotentieel aanwezig is:

PumpMeter

 

 

PumpMeter van KSB bewaakt de pompen van de Eta-serie uitgebreid en evalueert de bedrijfsgegevens continu. Het daaruit opgemaakte lastprofiel verwijst naar het energiebesparingspotentieel:

PumpMeter - resultaten lastprofiel

 

 

Bij de verwarmingspomp Etaline® toont PumpMeter, of door toepassing van een toerenregeling energie kan worden bespaard:

Heizungsblockpumpe Etaline®

 

 

Ook bij de inline tweelingpomp Etaline® Z maakt PumpMeter een kostenbesparend en efficiënt bedrijf mogelijk:

New content item

 

Met Pump Operation Check (POC) naar de beste oplossing voor een optimaal bedrijf

Als de PumpMeter optimaliseringspotentieel meldt, dan is het verstandig om een Pump Operation Check (POC) uit voeren. De energie-efficiëntie-experts van KSB gebruiken het van de pompenmonitoringunit gemeten lastprofiel als basis en geven concrete adviezen voor het vergroten van de efficiëntie en het verhogen van de beschikbaarheid van uw pompen. 

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.

Extra informatie

Zoekt u geschikt software voor uw automatisering?

KSB stelt u een software-pakket voor de service en inbedrijfname van uw automatiseringstechniek ter beschikking. 

meer to Zoekt u geschikt software voor uw automatisering?
De display van de PumpMeter toont de bedrijfsgegevens van de pomp

Nu ook voor hygiënische toepassingen: PumpMeter van KSB

Werkt uw pomp energie-efficiënt en kostenbesparend? De PumpMeter van KSB meet alle bedrijfsgegevens en geeft deze op de display weer. Nu ook met Vitachrom en Vitacast compatibel – Voor het complete overzicht bij hygiënische processen.

meer to Nu ook voor hygiënische toepassingen: PumpMeter van KSB