Eén circuit. Eén oplossing. Watertechniek van KSB.

Of het nu om Sidney, Londen, Singapore of St. Petersburg gaat – als totaalleverancier staat KSB over de hele wereld voor efficiënte en duurzame watertechniek. Met een compleet aanbod van pompen, afsluiters en servicevoorzieningen dekt KSB het complete watercircuit af: van waterwinning, waterbehandeling, watertransport en vuilwaterafvoer via het transport van afvalwater tot afvalwaterbehandeling.


Iedere dag vers, zuiver water – voor ons een vanzelfsprekendheid. Maar de levering van drinkwater en de besparende behandeling van deze vitale bron vormen een uitdaging voor de watertechniek.

KSB biedt efficiënte en duurzame oplossingen voor de levering en behandeling van drinkwater of afvalwaterbehandeling. Innovatieve KSB pompen en afsluiters zijn over de hele wereld voor u in bedrijf.

Ervaar hoe KSB overal de uitdagingen op het gebied van water en afvalwater aan kan en werp een blik achter de coulissen.

  1. Waterwinning
  2. Waterbehandeling
  3. Watertransport

Drinkwater voor de Big Apple

New York – een miljoenenmetropool, die dagelijks van zuiver drinkwater moet worden voorzien. Meer dan de helft van het drinkwater van New York loopt door de Rondout-West Branch tunnel van het Delaware viaduct in de stad – een 71 km lange tunnel, die met natuurlijk afschot ongeveer 37 kubieke meter drinkwater per seconde aanvoert. KSB referentie, waterwinning, UPA New York zet volledig in op know-how van KSB

Om de tunnel voor een sanering zo snel mogelijk te kunnen leegpompen, leverde KSB bijzonder krachtige eentraps onderwatermotorpomp aggregaten. De capaciteit van elke pomp bedraagt ongeveer 2.000 kubieke meter per uur – en dat bij een maximum nominale opvoerhoogte van 320 meter.

Bekijk onze productportfolio of informeer bij een van onze KSB experts.

Onze tip: De synchrone motor UMA-S - voor nog meer efficiëntie. Ontdek nu uw besparingsmogelijkheden.

KSB stilt de dorst van Singapore

De zeewater-ontziltingsinstallatie Sing-Spring in Singapore behoort tot de grootste ontziltingsinstallaties van Azië. Dagelijks wordt hier 136.000 kubieke meter drinkwater gewonnen, wat 10 procent van de waterbehoefte van de eilandstaat dekt

KSB referentie, watertransport, RDLO Stadstaat Singapore – de kleinste staat van Zuid-Azië ontzilt zeewater met KSB.
Als erkend specialist voor watertechniek en ontziltingsvraagstukken heeft KSB tal van hogedrukpompen, waterfilterpompen, drukverhogings- en aanzuigpompen aan Singapore geleverd. Zo verpompen vier krachtige pompen van de serie KRT K, waarvan elk per uur tot 5.000 kubieke meter kan transporteren, vers zeewater in de voorfiltratie van de installatie. Van daar wordt het voorgefilterde zeewater via tien toerentalgeregelde Omega-pompen, naar de in totaal tien pompen van de serie HGM-RO gevoerd, die elk met een vermogen van 1.170 kilowatt telkens per uur 708 kubieke meter zeewater transporteren.

Ontdek de mogelijkheden van kostenreductie over de levensduur van uw installatie en spreek met een van onze experts.

Sydney transporteert drinkwater met KSB pompen

De grootste stad van Australië betrekt drinkwater voor een deel uit het Nepean stuwmeer, dat ongeveer 100 km ten zuidwesten van de miljoenenstad ligt. Voor het transport zet Sydney volledig in op watertechniek van KSB: met de hoogefficiënte watertransportpompen van de serie RDLO wordt het ongezuiverde water op het diepste punt aan het meer onttrokken, naar een filterinstallatie getransporteerd, daar behandeld en via een net van pijpleidingen in de metropool gepompt. KSB referentie, watertransport, RDLO 100 km drinkwatertransport: KSB voorziet Sydney.

KSB biedt een serie krachtige pompenfamilies, die niet alleen dankzij de hoogste beschikbaarheid  en bedrijfszekerheid overtuigen, maar ook door uitstekende rendementen en lage onderhoudskosten.

  1. Vuilwaterafvoer
  2. Afvalwatertransport
  3. Afvalwaterbehandeling

Bescherming van het wereldcultuurerfgoed

Het Pergamon Museum in Berlijn is een van de belangrijkste musea van Duitsland. In de kelders van het traditierijke gebouw werkt voor het afvalwatertransport eenAmaDS³scheidingssysteem voor vaste stoffen van KSB. Deze opvoerinstallatie voor afvalwater is bijzonder betrouwbaar en bedrijfszeker, want de pompen ervan zijn door voorgeschakelde scheidingssystemen beschermd tegen verstopping door vaste stoffen. KSB referentie, vuilwaterafvoer, AmaDS3 Het Pergamon Museum op het Berlijnse museumeiland.

Overal in de wereld zorgt techniek van KSB voor de veilige afvoer van vuilwater van woonhuizen, openbare gebouwen en industriële installaties. Of daarbij zuiver regenwater, grondwater van drainagesystemen of sterk met vaste stoffen belast afvalwater moet worden getransporteerd: KSB biedt altijd een passende oplossing.

Het diepste afvalwaterpompstation van Europa

Om de watervoorraad te ontzien en de Oostzee tegen het lozen van ongereinigd afvalwater te beschermen, wordt in het Russische St. Petersburg sinds 2005 een groot afvalwaterproject gerealiseerd. Hier bevindt zich het momenteel grootste afvalwaterpompstation van Europa, dat tot een diepte van 92 meter reikt. Hier, waar het neerslag- en afvalwater van een twaalf kilometer lange tunnel wordt verzameld, werken pompen van KSB. Deze transporteren een gemiddelde daghoeveelheid van ongeveer 600.000 kubieke meter afvalwater in een kanaal, van waar het in vrij verval naar de reinigingsinstallatie gaat. De voornaamste belasting hebben twaalf droog opgestelde klokpompen van de serie Amarex® KRT K 400-710.

KSB referentie, afvalwatertransport, Amarex KRT St. Petersburg, het vroegere Leningrad – de op een na grootste stad van Rusland. Voor gemeenten en steden, maar ook voor industriële ondernemingen, alleenstaande gebouwen en privé-huishoudens heeft KSB veelomvattende oplossingen voor het afvalwatertransport. Of het nu gaat om de afvoer van vuil oppervlaktewater of het transport van agressief afvalwater, KSB biedt een breed leveringsprogramma voor afvalwatertransport, pompstations en waterzuiveringsinstallaties.

Overtuig u van het complete leveringsprogramma van KSB voor het afvalwatertransport.

Superlatief voor Shanghai

De reinigingsinstallatie Ballongang in Shanghai is de grootste zuiveringsinstallatie van Azië. Een derde van al het afvalwater van de multimiljoenenstad wordt hier gereinigd. Dagelijks passeert twee miljoen kubieke meter afvalwater de installatie. KSB referentie, afvalwaterbehandeling, Amacan Shanghai – metropool met de modernste afvalwatertechniek van KSB
KSB biedt een omvangrijke portfolio aan pompen, waarmee totaaloplossingen voor afvalwaterbehandeling mogelijk zijn: klassieke afvalwaterpompen, modderpompen, straalpompen voor de reiniging van regenbassins alsmede zuiverwater- en warmwater-pompen voor algemene toepassing. Voor de reinigingsinstallatie in Shanghai leverde KSB:

  • 241 axiale klokpompen van het type Amacan
  • 65 klokpompen van de series KRT en Amarex® N
  • 6 droog opgestelde afvalwaterpompen van het type SPN
  • 6 droog opgestelde axiaalpompen van het type ZL.

Ontdek andere KSB oplossingen voor de afvalwaterbehandeling.


Extra informatie
Kreislauf en_original

Download

The cycle of solutions – water technology by KSB

Download6 MB