Nieuwe productiehal met proefstand voor innovatieve pompen voor energiecentrales

In de nieuwe productiehal in Frankenthal produceert KSB vooral ketelvoedingpompen voor superkritische energiecentrales. Op de geïntegreerde proefstand test KSB de pompen veilig en betrouwbaar.

Moderne hoogefficiënte energiecentrales met vermogens van meer dan 800 Megawatt, zoals tegenwoordig worden ontworpen en gebouwd, passen KSB pompen over de hele wereld toe. Gevraagd zijn vooral ketelvoedingpompen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en hoge drukken. De productiehal van KSB biedt extra capaciteit voor de productie van zulke ketelvoedingpompen.

Proefstand test pompen voor energiecentrales ter plaatse

Tot de productiehal behoort een pompenproefstand, die beschikt over een motor van 20 Megawatt. KSB kan daar ketelvoedingpompen bij drukken tot 500 bar en temperaturen tot 230 °C.

Dat gebeurt in de nieuwe productiehal met geïntegreerde proefstand

KSB concentreert in de nieuwe hal in het vestigingsland Duitsland  de deskundigheid voor perfect op elkaar afgestemde processen. Daartoe behoren:

  • lastechnieken
  • mechanische productie
  • montage van complete aggregaten
  • proefdraaien
  • verzending

De nieuwe productiehal van KSB – centrum van de wereldwijde groep productie-eenheden

Met de productiehal in Frankenthal verklaart KSB zich duidelijk voor Duitsland als voornaamste vestigingsland. Hier investeert KSB in hoog gemotiveerde en uitstekend opgeleide medewerkers en biedt als aantrekkelijke werkgever perspectieven over lange termijn.

Extra informatie
KSB-new-production-facility_marginalLsTn

Download

The production facility in Frankenthal - investing in the future

Download1 MB