Alleen bij KSB: Pompafname nu ook online mogelijk

Geen afstanden meer reizen, minder beslag op uw tijd: KSB biedt u bij de aanschaf van een pomp een veilige en gestandaardiseerde witnessed test aan via internet: eenvoudig en comfortabel. De online pompafname verkort bovendien ook de levertijd van uw pompen.

KSB-testfaciliteiten met baanbrekende technologie KSB-testfaciliteiten met baanbrekende technologie

Tot voor kort moest u bij de aanschaf van een (grote) pomp mét afnametest naar de proefstand in de fabriek komen. Afnametests en eindcontroles zijn nodig om de gegarandeerde waarden te verifiëren, maar ze zijn ook tijdrovend en kostbaar. Met de nieuwe KSB online pompafname kunt u tijd en geld besparen. De uit te voeren tests worden live uitgezonden en via een online vergadering wordt de voortgang van de test op de volgende wijzen weergegeven:

 • Camerabeeld (testpomp op het testveld)
 • Grafiekenmeting (uit de testsoftware PumpTest)

Online acceptatie op afstand - zo eenvoudig werkt het

Voorafgaand aan de pompafname voorzien wij u van organisatorische informatie, opdrachtgegevens en een gedetailleerde beschrijving van de afnametest.

U krijgt informatie over de toegepaste meetinstrumenten, inclusief de desbetreffende kalibratiegegevens. Direct na de pompafname sturen wij u de testcertificaten per e-mail ter ondertekening. Dit, in de praktijk bewezen proces is ingevoerd overeenkomstig de standaarden voor afnametesten.

Hoogste kwaliteit - getest en gegarandeerd

Overal ter wereld vertrouwen onze klanten op de pomptechniek van KSB voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dat komt omdat wij u een consistente en deskundige controle van onze producten bieden. Hydraulische acceptatietests stellen ons in staat om de kwaliteit en efficiëntie van de aggregaten onder reële omstandigheden te controleren. Wij gebruiken de proefstanden van KSB om de functie, de capaciteit en de vermogensgegevens van de pomp te bewijzen. Druk, capaciteit, afgegeven- en opgenomen vermogen, toerental, geluidsniveau en trillingen worden gemeten en het rendement van de pomp wordt beoordeeld.

KSB-testvelden met baanbrekende techniek

Bij het testen van pompen stelt KSB wereldwijd maatstaven. Online acceptatietesten op afstand is met verschillende fabrieken mogelijk. Alle proefstanden beschikken over:

 • Zwenkbare leidingen, zodat de pomp in korte tijd in de proefstand kan worden geïntegreerd
 • Een modern besturingssysteem en -techniek met volledige geautomatiseerde gegevensregistratie
 • De mogelijkheid voor een volledige functietest (stringtest)
 • Afname conform ISO 9906, Hydraulic Institute; andere afnamenormen mogelijk

Technische specificaties proefstand in de KSB fabriek in Halle:

 • Voor aggregaten met tot 10 MW aandrijfvermogen
 • Capaciteit tot 21.000 m³/h; druk tot 64 bar
 • 11 kV frequentieregelaar voor gewenste toerenregeling
 • Uitgebreide maatregelen voor het minimaliseren van geluid en trillingen

Technische specificaties proefstand in de KSB fabriek in Pegnitz:

 • Voor aggregaten met tot 2 MW aandrijfvermogen
 • Capaciteit tot 18.000 m³/h, druk tot 63 bar

Proefstand bij KSB Halle De indrukwekkende technologische uitrusting van de testinstallatie in de fabriek van KSB in Halle maakt zeer nauwkeurige metingen mogelijk om de contractueel overeengekomen waarden te verifiëren.

Extra informatie

Smart solution: de digitale pompafname bespaart tijd en geld

Eenvoudig. Betrouwbaar. Snel. Online pompafname – alleen bij KSB

Download hier de brochure 'Online afname'706 KB