Betrouwbaar. Efficiënt. Nieuw. De nieuwe generatie afvalwaterpompen

De nieuwe generatie afvalwaterpompen: in combinatie met de verstoppingsvrije waaiers en de hoogefficiënte KSB-motoren bieden de pompseries Amarex KRT en Sewatec een nog beter totaalrendement.

Afvalwaterpompen Amarex KRT en Sewatec Afvalwaterpompen Amarex KRT en Sewatec 

Betrouwbaar en efficiënt: de nieuwe verstoppingsvrije waaier

F-max waaier F-max waaier

Maximale efficiëntie, minimaal risico van verstopping: de vrijstroomwaaier F-max maakt dankzij asymmetrische plaatsing van de schoepen een ruime, vrije doorgang mogelijk, zodat vaste stoffen van verschillende afmetingen de waaier probleemloos kunnen passeren. Het licht bolvormige naafprofiel in het midden van de waaier voorkomt betrouwbaar elk verstoppingsgevaar door langvezelige vaste stoffen zoals hygiënische doekjes.

Energie-efficiënte motoren voor optimaal rendement 

Bovendien maakt de combinatie van de KSB-afvalwaterpompen met hoogefficiënte motoren aanzienlijke energiebesparingen mogelijk.
De zuinige motoren worden standaard in pompstations ingebouwd; de aggregaten kunnen daarbij zowel explosiebeveiligd als zonder Ex-beveiliging worden toegepast.
De droog opgestelde pompen van de pompserie Sewatec zijn uitgerust met de toerengeregelde magneetvrije SuPremE® IE4* motor. Deze overtreft nu al de ErP-eisen van 2017.
Het efficiënte aggregaat van pomp en motor belooft de hoogste kostenbesparingen door geringe energie- en onderhoudskosten, optimale bedrijfszekerheid en constante vermogensgegevens.

Pompen op maat voor elke toepassing

Naast speciaal afgestelde waaiers en energie-efficiënte motoren biedt KSB een groot aantal opstellingsvarianten alsmede een ruime materiaalkeuze. Voor iedere toepassing kan zo de ideale oplossing worden geleverd – voor de hoogste efficiëntie en bedrijfszekerheid.

  1. Waaiers
  2. Motoren
  3. Opstellingen
  4. Materialen

Betrouwbaar. Efficiënt. Nieuw. De optimale waaiers voor elke toepassing

Op het gebied van afvalwater is de waaier van doorslaggevende betekenis: door vormgeving, geometrie en doorlaatgrootte zorgt de optimaal gekozen waaier voor de grootste veiligheid tegen verstopping en energie-efficiëntie. Afhankelijk van de eisen die worden gesteld, kunnen daarbij verschillende waaiers worden toegepast.

WaaiersMet een verscheidenheid aan waaiers biedt KSB gespecialiseerde techniek voor elke toepassing bij het transport van afvalwater.

Waaiers

Maximale efficiëntie - met hoogefficiënte motoren

Door de combinatie van hoogefficiënte motoren met verstoppingsvrije waaiers bereiken de afvalwaterpompen een zeer hoog totaalrendement.

Amarex KRT in combinatie met hoogefficiënte onderwatermotoren

Amarex KRT  De onderwatermotoren van de serie Amarex KRT voldoen aan de eisen van de IE3*-richtlijn. KSB klokpompen zijn in standaard uitvoering tot een aandrijfvermogen van 850 kW beschikbaar. De motoren zijn mechanisch en elektrisch aangepast aan  de speciale vereisten van het transport van afvalwater. Door de optimalisering van de aluminium rotoren worden de magnetische verliezen en daarmee de bedrijfstemperaturen aanzienlijk verlaagd. Dat garandeert een geringer energieverbruik en een lange levensduur van het product. Bovendien wordt het energieverbruik door de optimalisering van de wikkelingen sterk gereduceerd.

Zo daalt het totale energieverbruik van de pompen afhankelijk van de transportgegevens aanmerkelijk

*Norm IEC 60034-30 is voor onderwatermotoren niet verplicht voorgeschreven. Berekening / vaststelling van de rendementen analoog aan de in IERC 60034-2 beschreven meetmethode. De karakterisering wordt voor onderwatermotoren gebruikt, die vergelijkbare rendementen als normmotoren overeenkomstig de norm IEC 60034-30 bereiken.

Afvalwaterpompen Sewatec in combinatie met zuinige KSB SupremE®-IE4-motor

Sewatec afvalwaterpomp met energie-efficiënte KSB SupremE® IE4-motor

De bedrijfskosten van droog opgestelde afvalwaterpompen Sewatec kunnen door de combinatie met de hoogefficiënte SupremE® motor aanzienlijk worden verlaagd. De toerengeregelde magneetvrije motor overtreft nu al de ErP-voorschriften van 2017 en voldoet aan het efficiëntieniveau IE4 overeenkomstig ICE/CD 60034-30.

Het toerenregelsysteem PumpDrive wordt geleverd met drie nieuwe functies die speciaal bedoeld zijn om verstopping te voorkomen: start met maximaal toerental, controle van de stroomsnelheid alsmede een spoelfunctie.

Natte of droge opstelling - altijd de juiste opstelling voor uw installatie

KSB biedt voor elke installatie de juiste opstelling. 

Dompelpomp Amarex KRT – Opstellingsvarianten

Amarex KRT opstellingen


Afvalwaterpomp Sewatec – Opstellingsvarianten

Sewatec opstellingen


Opstelling in een natte omgeving

Bij de natte opstelling in pompstations worden dompelpompen / klokpompen toegepast, die direct in de pompput kunnen worden opgesteld. Daardoor is er geen separate machineruimte nodig en zijn de ontwerp- en  investeringskosten voor het bouwwerk dienovereenkomstig lager. De klokpomp wordt bij de natte opstelling aan een hijsketting of door een stangensysteem geleid en in zijn definitieve montagepositie neergelaten of weer opgetrokken. De onderwatermotor is standaard voorzien van controlesensoren ter beveiliging tegen binnendringend water of vochtigheid.

Opstelling in de machineruimte

Bij de droge opstelling bevindt de pomp zich in het droge gebied van de machineruimte. De pompen zijn zodoende direct toegankelijk. Onderhoudswerkzaamheden verlopen onder hygiënische omstandigheden, omdat alleen het binnenwerk van de pomp in contact komt met het verpompte medium. De pomp kan bovendien van sensoren worden voorzien, die het pompbedrijf controleren en een onderhoudsplanning mogelijk maken. Door de combinatie met IE4-elektromotoren en regelbedrijf is een zeer efficiënt bedrijf mogelijk.

Lange levensduur en hoge bedrijfszekerheid met het juiste materiaal voor elke toepassing.

In het materiaallaboratorium van KSB worden verschillende slijtvaste materialen ontwikkeld en voortdurend verbeterd. Deze hebben een enorme weerstand tegen corrosief en abrasief afvalwater. Uit deze materialen vervaardigen wij in de eigen gieterij duurzame componenten, die decennialang tegen alle belastingen bestand zijn en daarmee gedurende lange tijd de basis vormen voor lage kosten bij het afvalwatertransport.
Materialen als gietijzer, roestvrijstaal (duplexstaal) en bijzonder slijtvast gehard gietijzer zorgen in de afvalwaterpompen van KSB ook bij industrieel afvalwater voor optimale bescherming en storingvrij bedrijf.

Meer informatie over toegepaste materialen bij afvalwaterpompen

Extra informatie

2-page product description

Amarex KRT – with next generation impellers

Amarex KRT

2-page product description

Sewatec/Sewabloc – waste water pumps with next generation impellers

Sewatec