Nieuwe afsluiter voor drinkwater bestand tegen hoge temperaturen

KSB heeft het programma SISTO armaturen verder uitgebreid. Aan het pakket bewezen afsluiters voor drinkwatertoepassingen is nu het type SISTO-16TWA toegevoegd. De afsluiter is uitgevoerd met nieuwe materialen voor de onderdelen die met het medium in aanraking komen.

Met de nieuwe afsluiters, die hun Nederlandse primeur beleven tijdens de vakbeurs Aqua (19-21 maart, Evenementenhal Gorinchem (KSB-standnummer G103)) wordt voldaan aan de toenemende Europese eisen ten aanzien van metalen, kunststoffen en elastomeren voor drinkwatertoepassingen.

Ter voorkoming van legionellabesmetting is het zelflozende afsluiterhuis vervaardigd van hoogwaardig roestvrijstaal zonder dode ruimte.

De in eigen huis ontwikkelde perioxide- en zwavelvrije elastomeermembranen hebben KTW-W270 toelating. De membranen zijn ontworpen voor continue bedrijfstemperaturen van 90 °C en voldoen aan de elastomeer-richtlijnen van het Duitse Ministerie voor Milieu, die in 2022 van kracht worden.

De nieuwe hydraulisch geoptimaliseerde serie is geconstrueerd voor een maximaal toelaatbare bedrijfsdruk van 16 bar en wordt geleverd in nominale doorlaten van DN15 tot DN200. Voor de doorlaten DN125, DN150 en DN200 zijn bovendien de beproefde uitvoeringen van met kunststof gecoate gietijzeren huizen leverbaar.

SISTO-16TWA De SISTO-16TWA roestvrijstalen membraanafsluiter voor drinkwatertoepassingen wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de Aqua 2019 in Evenementenhal Gorinchem (19-21 maart) ©KSB


Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.