Nieuwe, zeer grote pompen voor afvalwatertransport

Over de hele wereld zijn er steeds grotere afvalwaterprojecten. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in Mexico City en Londen, waar ongekend grote tunnels worden gebouwd. Dat vergt ook steeds grotere afvalwaterpompen. Om tegemoet te komen aan deze wereldwijde toename van extra grote afvalwaterprojecten heeft KSB het programma grote droog-opgestelde afvalwaterpompen aanzienlijk uitgebreid. De pompenproducent vulde de pompserie Sewatec met maar liefst 15 pompgroottes aan.

De maximale capaciteit van de grootste uitvoering is 33.000 m3/h met een aandrijfvermogen van meer dan één Megawatt. Bij de pompserie Sewatec gaat het om horizontaal of verticaal op te stellen ééntraps-centrifugaalpompen in back pull-out uitvoering. Afhankelijk van het te verpompen medium kunnen de pompen met verschillende waaiervormen zoals meerkanaal-, vrijstroom- of éénkanaalwaaier worden uitgerust.

De huizen hebben een verwisselbare slijtring en zijn al naar gelang de pompgrootte met of zonder inspectie-opening uitgevoerd. De zuigflenzen zijn altijd axiaal geplaatst. Bij de persflenzen kan worden gekozen uit een radiale en tangentiale opstelling. Permanent vetgesmeerde rollagers nemen de lagerkrachten op. Bij de asafdichting heeft de gebruiker de keuze uit diverse draairichtingafhankelijke mechanische asafdichtingen en verschillende pakkingen.

Online-Abnahmen Illustration: Om tegemoet te komen aan de wereldwijde toename van extra grote afvalwaterprojecten heeft KSB het aanbod grote droog opgestelde afvalwaterpompen aanzienlijk uitgebreid. © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.