Pompafname bij KSB nu online mogelijk

Bij de aanschaf van grote pompen worden vaak hydraulische afnametests en een eindcontrole gehouden om de gegarandeerde waarden de te verifiëren. Daartoe moesten klanten tot dusver naar de testaccommodatie om daar de test van de aangeschafte pomp bij te wonen. Dit is vooral voor internationale of veraf gelegen projecten een kostbare zaak. KSB ontwikkelde hiervoor de online afname - een proces waarmee op afstand en betrouwbaar pompen overeenkomstig de norm kunnen worden afgenomen. Hiertoe worden de tests live naar een beveiligde omgeving op het internet gestuurd. In een online conferentie tussen pompproducent en klant krijgt de laatste het real time camerabeeld van de pomp op de proefaccommodatie alsmede het testverloop in de vorm van een grafiekmeting gepresenteerd.

 

Behalve druk- en capaciteitsgegevens omvat de testsoftware alle andere gegevens die voor een meting conform de testnorm DIN EN ISO 9906 zijn vereist. Hieruit kan het rendement van de pomp worden afgeleid en beoordeeld. Ook geluidsniveau en trillingen kunnen onderdeel van de metingen zijn. Voorafgaand aan de online pompafname krijgt de testingenieur aan klantzijde alle organisatorische informatie, opdrachtgegevens en een nauwkeurige beschrijving van de afnametest. Hiertoe behoren ook details over de toegepaste meetinstrumenten inclusief de desbetreffende kalibratiegegevens. Na de afname krijgt de afnemer de certificaten ter ondertekening per e-mail toegestuurd. Dit in de praktijk bewezen proces in ingevoerd overeenkomstig de standaarden voor afnametesten.

 

Online afnames op afstand zijn behalve op de productielocatie in Halle, die is gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, ook op andere locaties van de pompproducent mogelijk. Er kunnen afnametests van aggregaten met een aandrijfvermogen tot 10 MW en een capaciteit tot 21.000 m3/h worden uitgevoerd. Ook zogenoemde stringtests met de originele motoren, transformatoren en frequentieomvormers van de klant zijn mogelijk.

Online pompafname Proefstand van productielocatie in Halle, die is gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, waarvan nu ook online afnames mogelijk zijn. © KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.