Vitacast met SuPremE IE5 motor op Drinktec 2017

KSB is de ideale partner voor vloeibaar transport in de food-, drank- en farmaceutische industrie. Als enige leverancier in de wereld biedt KSB efficiënte all-in oplossingen vanaf het begin van een project over alle fases van de levenscyclus van het systeem.

Op de Drinktec in München (11 tot 15 september 2017: Hal B4 - stand nr. 116) toont KSB haar hygiënische pompen Vitachrom, Vitalobe, Vitaprime en Vitacast. Door het grote aantal varianten van deze pompen kunnen vrijwel alle taken vervuld worden voor transport van vloeibare of visceuze levensmiddelen. De Vita-pompseries beschikken over alle in de branche gebruikelijke certificaten zoals EHEDG. De toegepaste elastomeren zijn daarnaast conform FDA. Dankzij hun geringe dode ruimtes zijn de pompen optimaal te reinigen. Aan de goede eigenschappen met betrekking tot CIP/SIP (cleaning & steaming in place) wordt ook bijgedragen door de elektrisch gepolijste onderdelen, die met het verpompte medium in aanraking komen en de hoogwaardige soorten roestvast staal.

Voor het aandrijven van de pompen is ook de sinds januari 2017 leverbare KSB SuPremE motor met IE5-classificering mogelijk. Deze voldoet aan de hoogste classificering met betrekking tot energie-efficiëntie IE5 (IEC/TS 60034-30-2) voor toerengeregelde elektromotoren en heeft vergeleken met IE4 motoren tot 20 procent minder verliezen. In tegenstelling tot conventionele synchroonmotoren bevat de aandrijving geen magnetische of zeldzame materialen, die als kritische grondstoffen worden aangemerkt en waarvan de winning in de landen van oorsprong een grote belasting van het milieu veroorzaakt.

In München presenteert KSB-Service daarnaast voor het eerst een bijzonder onderhoudsconcept, dat is aangepast aan de speciale eisen aan levensmiddelenpompen met betrekking tot hygiëne-standaarden.

Bezoekers van de Drinktec kunnen ook live kennis maken met de mobiele app KSB Sonolyzer. Gebruikers van installaties in de levensmiddelen- en drankenindustrie hebben zo de mogelijkheid hun toegepaste ongeregelde pomp snel en eenvoudig op efficiëntie te testen. De app laat de gebruiker zien, of hij door optimalisering van de hydrauliek of de aandrijftechniek aan het gemeten aggregaat energie besparen kan. De app is voor de bedrijfssystemen iOS en Android beschikbaar.

Uit het omvangrijke afsluiterprogramma presenteert KSB tenslotte onder meer de serie Boa H. Van deze handmatig, elektrisch of pneumatisch bediende klep- en regelafsluiters worden er duizenden toegepast in verwarmings- en koelcircuits van de drankenindustrie. Deze onderscheiden zich vooral door hun energiebesparende, stromingsgunstige hydrauliek.

pomp voor voedingsmiddelen Vitacast Foto: De levensmiddelenpomp Vitacast is nu ook met SuPremE motor met IE5-classificering leverbaar.  (© KSB Aktiengesellschaft)

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.