Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

Op de vakbeurs ISH (14 t/m 17 maart 2017) in Frankfurt presenteert KSB een nieuwe 230 V-versie van haar motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive Eco. Deze speciaal op de verwarmings- en koeltechniek afgestemde uitvoering is leverbaar voor motoren met een vermogen van 0,12 – 1,1 kW.

De PumpDrive Eco is uitgevoerd met een sensorloze verschildrukregeling die, in combinatie met de Etaline L, af fabriek is voorzien van alle pomp- en motorgegevens. Dat zorgt voor een eenvoudige inbedrijfstelling van de pomp.

Naast de optioneel leverbare, geïntegreerde Bluetooth-module kan de gebruiker nu ook zelf een externe Bluetooth-module in de service-interface van de PumpDrive Eco plaatsen. Op deze manier kan ook worden gecommuniceerd met aandrijvingen die niet over een Bluetooth-interface beschikken. Via de ‘MyPumpDrive’-app en een smartphone kan de gebruiker met het systeem communiceren en de instellingen verrichten. 

De MyPumpDrive-app is beschikbaar voor smartphones met Apple iOS of Android besturingssysteem. De kosteloze app zorgt voor meer onderhoudsgemak en een snelle ingebruikname van de pomp. Bovendien kunnen hiermee  toepassing-specifieke gegevens worden beheerd. De app is voorzien van een “inbedrijfstellingswizard” die het instellen van bijvoorbeeld einddruk- en verschildrukregeling mogelijk maakt. Met de app heeft de gebruiker  bovendien toegang tot de frequentieregelaar waardoor hij het pompsysteem optimaal op zijn eisen kan afstemmen.

Procesgegevens zoals verschildruk of pompcapaciteit worden door de PumpDrive Eco als analoog signaal van 4-20 mA of als 0-10 V-signaal doorgegeven aan het gebouwbeheerssysteem. Daarnaast is de PumpDrive Eco nu voorzien van twee sluitcontacten, waarmee waarschuwings- en alarmmeldingen kunnen worden doorgegeven. Dankzij de vectorregeling met omschakelbare motorbesturing leent het toerenregelingsysteem zich voor zowel asynchroon- als synchroon-reluctantiemotoren. Etaline-pomp met een PumpDrive Eco Etaline-pomp met PumpDrive Eco in de nieuwe 230 V-uitvoering. © KSB AG

Alle berichten

Extra informatie