Nieuwe economische drukverhogingsinstallatie

KSB heeft op de recent gehouden internationale vakbeurs ISH 2017 voor het eerst de volautomatische drukverhogingsinstallaties van het type KSB Delta Compact gepresenteerd. De serie vormt een compact uitgevoerde aanvulling op het bestaande programma drukverhogingsinstallaties. De nieuwe installaties zijn verkrijgbaar met of zonder drinkwatertoelating en daardoor breed toepasbaar. 

KSB Delta Compact wordt toegepast voor de watervoorziening van woningen en kantoorgebouwen alsmede in tapwaterinstallaties in het midden- en kleinbedrijf en de industrie. Verder leent de drukverhogingsinstallatie zich ook voor toepassing in besproeiings- en bevloeiingssystemen alsmede in regenwaterinstallaties. Dankzij de compacte constructie is de benodigde ruimte voor de installatie tot een minimum teruggebracht.

Eén of twee horizontale centrifugaalpompen met frequentieomvormer zijn op een fundatieplaat gemonteerd. De toerentalregeling van alle pompen zorgt voor een energie-efficiënt bedrijf en houdt de druk ook bij variabele waterafname constant. Een elektronische droogloopbeveiliging voor de pompen is standaard.

Door de toepassing van gepoedercoate materialen en roestvaststaal bij de onderdelen die met het medium in aanraking komen, is de installatie zeer corrosiebestendig.

De installatie is op ‘Plug & Play’-basis in gebruik te nemen. Omdat de installatie af fabriek voorgeconfigureerd is, hoeven alleen de elektrische kabels te worden aangesloten en de gewenste druk te worden ingesteld. De koppeling met een gebouwbeheersysteem voor de regeling van de installatie is via een potentiaalvrij contact mogelijk.

KSB Delta Compact De nieuwe drukverhogingsinstallatie van het type Delta Compact zijn door de compacte constructie een ideale oplossing voor projecten met kleine inbouwruimtes. © KSB

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.