KSB Nederland IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen

KSB Nederland (Zwanenburg en Heinenoord) is door DEKRA gecertificeerd voor het uitvoeren van reparaties aan Ex-pompen. De IECEx-certificering geldt voor reparaties aan zowel eigen fabricaat pompen als pompen van derden.

Met de certificering speelt KSB Nederland in op de vraag van een groeiend aantal klanten die er zeker van willen zijn dat ook na revisie hun pomp betrouwbaar kan worden ingezet in explosiegevaarlijke (ATEX-)omgevingen. Dergelijke omgevingen, ook wel Ex-zones genoemd, komen onder meer voor in de petrochemische industrie, bij olie en gaswinning,  maar ook in stofrijke omgevingen en plaatsen waar ontvlambare gassen aanwezig kunnen zijn.

Pompen die geschikt zijn voor dergelijke Ex-zones zijn zo geconstrueerd dat ze geen ontsteking door bijvoorbeeld mechanische of elektrische vonken kunnen veroorzaken. Deze veiligheidsfunctie moet ook na het uitvoeren van reparaties blijven gelden. Dat kan alleen wanneer de explosieveilige pomp wordt gerepareerd volgens de daarvoor geldende norm NEN_EN_IEC 60079-19 (Explosieve atmosferen - Deel 19: Reparatie, revisie en renovatie van materieel).

Om tot IECEx-certificering te komen, heeft KSB Nederland in samenwerking met DEKRA  de processen, procedures en rapportages aangepast en hebben alle medewerkers van de KSB Service-Centers scholing gekregen en examen gedaan in de ATEX richtlijnen en de  verschillende productie- en reparatienormen. De certificatie-audit werd op 23 mei succesvol afgerond, waarmee het IECEx-certificaat  (nr. IECExDEKS0027) werd behaald.

KSB Nederland biedt betrouwbare pompenservice en motorenservice. Naast reparatie van Atex-gecertificeerde opstellingen, verzorgen de Service-Centers ook een omvangrijke aggregatenservice waarmee de veiligheid bij mechanische en elektrotechnische componenten wordt gegarandeerd.

IECEx-certificatie KSB Nederland IECEx-gecertificeerd

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.