Vitachrom hygiëne-blokpomp op BrauBeviale 2016 in Neurenberg

KSB presenteert op de BrauBeviale 2016 de nieuwste generatie van de eentraps hygiëne-blokpomp Vitachrom. Deze voorziet nu in een standaardaansluiting en een optionele 8 mm flexibele slangaansluiting voor vloeistofvoorziening naar de mechanische asafdichting. Met een elektrisch gepolijst oppervlak van roestvrijstaal en een geringe dode ruimte kan de nieuwe pomp gemakkelijk met CIP (Cleaning In Place) en SIP (Steaming In Place) worden gereinigd. De pompserie is EHEDG-gecertificeerd; alle toegepaste materialen voldoen aan eisen van de FDA en de EN 1935/2004. Levering in een ATEX-uitvoering is mogelijk. De internationale BrauBeviale vakbeurs wordt van 8 t/m 10 november 2016 in Neurenberg gehouden.

Tijdens de beurs presenteert KSB eveneens de PumpMeter LSA, een speciale uitvoering van PumpMeter voor toepassing in hygiënische processen. De in 2010 geïntroduceerde PumpMeter laat in één oogopslag zien of een pomp optimaal loopt dan wel of energie wordt verspild. De PumpMeter LSA onderscheidt zich door sensoren en de manier waarop deze zijn geïnstalleerd in de leiding. Deze uitvoering is ontworpen overeenkomstig de richtlijnen in de levensmiddelenindustrie.

Op de stand van KSB kunnen bezoekers ook kennismaken met de mobiele app ‘KSB Sonolyzer’. Met deze app biedt de pompenproducent gebruikers van installaties in de levensmiddelen- en drankenindustrie de mogelijkheid hun ongeregelde pompen snel en eenvoudig op efficiëntie te testen. De app laat de gebruiker zien, of hij door optimalisering van de hydrauliek of de aandrijftechniek van het gemeten aggregaat energie kan besparen. KSB Sonolyzer is voor iOS en Android leverbaar.

Uit het afsluiterprogramma exposeert KSB behalve schuifafsluiters, membraanafsluiters en vlinderkleppen ook de multifunctionele pneumatische afsluiterbesturing Amtronic. Deze is bij uitstek geschikt voor toepassing in brouwerijen en in de drankenindustrie. De mogelijkheden ervan variëren van het eenvoudig open/dicht bediening van een pneumatische afsluiter met eindstandsignalering tot overname van regeltaken, die onafhankelijk van een overkoepelend regelstation worden uitgevoerd.

De stand van KSB (nummer 129) is te vinden in hal H6 van het beurscomplex

Vitachrom De nieuwe Vitachrom met de PumpMeter LSA inclusief sensoren. © KSB AG

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.