Servicevriendelijke mechanische asafdichting voor afvalwaterpompen

KSB heeft speciaal voor nat en droog opgestelde afvalwaterpompen een nieuwe dubbelwerkende mechanische asafdichting in tandemopstelling ontwikkeld. Bij de constructie van de nieuwe ‘4STQ’, die als dubbel afdichtingsmoduul werd ontworpen, hebben de ingenieurs van KSB veel aandacht besteed aan gemakkelijk in- en uitbouwen. Het toepassen van montagehulpen en bevestigingsbouten is niet nodig.

Dankzij de modulaire uitvoering kunnen stilstandtijden bij revisies worden verkort en montagefouten worden voorkomen. Een groep veren zorgt voor de vereiste voorspanning van de eigenlijke mechanische asafdichting. Deze veren zijn gemonteerd buiten het verpompte medium in de oliekamer. Dat beschermt de afzonderlijke veren tegen verontreiniging. Omdat de inbouwruimte in de pomp en de mechanische asafdichting optimaal op elkaar zijn afgestemd, is er op de glijvlakken slechts minimale slijtage en bereiken de afdichtelementen lange standtijden.

De glijvlakken zijn standaard van siliciumcarbide vervaardigd. Optioneel zijn ook glijvlakken van wolfraamcarbide leverbaar. Alle metalen onderdelen zijn vervaardigd van corrosiebestendig roestvrijstaal zoals 1.4122 of 1.4571. Voor de O-ringen past men FKM elastomeren toe. De nieuwe 4STQ is geschikt voor alle bedrijfsomstandigheden, waarvoor ook de pomp is toegelaten. Afdichtingen van dit type werken nu al uiterst succesvol reinigingsinstallaties voor afvalwater in Duitsland en Zuid-Amerika.

 

Mechanical Seal „4STQ“ De nieuwe mechanische asafdichting „4STQ“ is als afdichtingsmoduul ontworpen en kan gemakkelijk worden in- en uitgebouwd. © KSB

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.