Nieuwe pneumatische aandrijving met tandemzuiger

Aanvullend op het bestaande programma aandrijvingen voor afsluiters presenteert KSB de nieuwe enkel en dubbel werkende pneumatische aandrijving SISTO-LAP 500. De zuigeraandrijving is ontworpen voor montage op klep- en schuifafsluiters, waarvoor de actuator een lineaire beweging uitvoert.

Bijzonder aan de aandrijving is de uitvoering met dubbele zuigers in tandemopstelling Dat wil zeggen dat twee zuigers, gemonteerd op een gemeenschappelijke zuigerstang, in gescheiden pneumatische kamers werken.

Bij een zuigerdiameter van 500 mm en een stuurdruk van 7 bar is – in de dubbelwerkende uitvoering – een sluitkracht  van meer dan 250.000 N beschikbaar. De zuigers bestaan uit een schijf met een éénlippige profieldichting. Deze uitvoering zorgt voor een soepele en wrijvingsarme loop. Een O-ring en een schraapring dichten de zuigerstang af.

Bovendien is een inwendige luchttoevoer aanwezig, die uitwendige slangen tussen magneetklep en cilinderruimte overbodig maakt. Ook een directe Namur-interface voor de montage van een magneetklep is voorzien. De aandrijving is ook leverbaar in een uitvoering met veerpakketten, die de afsluiters bij het uitvallen van de persluchtdruk in de beoogde veiligheidspositie brengt. In vergelijking met gebruikelijke aandrijvingen van deze grootte ligt het veerpakket niet gescheiden boven de drukruimte, maar is deze inwendig geplaatst. Daardoor konden de constructeurs de bouwhoogte verkleinen.

Optioneel zijn ook noodhandbedieningen en mechanische slagbegrenzingen in gesloten en open positie leverbaar. Voor de bediening zijn droge, schone, niet-brandbare en niet-agressieve gassen geschikt. Op verzoek is een speciale versie van de SISTO-LAP 500 leverbaar, die bij een omgevingstemperatuur tot - 40 °C kan worden toegepast.

SISTO-LAP 500 Met een dubbele zuiger in tandemuitvoering bereiken de pneumatische aandrijvingen van het type SISTO-LAP 500 een sluitkracht van meer dan 250.000 N. (KSB Aktiengesellschaft, Frankenthal) © KSB

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.