Nieuwe gietstalen regelafsluiter voor de industrie

Als uitbreiding van de serie regelafsluiters BOA-CVE/CVP H brengt KSB in juli 2016 een gietstalen variant op de markt. De nieuwe afsluiters lenen zich voor vooral industriële toepassingen, procestechniek en installatiebouw, waar het regelen van vloeistofstromen vereist is. De nieuwe serie is van DN 15 tot DN 200 in gietstaal (GP 240 GPH) met een nominale druktrap PN 40 leverbaar. De maximaal toelaatbare temperatuur ligt bij 450 °C.

De afsluiters zijn zonder speciaal gereedschap demonteerbaar; alleen het losdraaien van de bouten van het bovendeel volstaat. Op die manier kan de gebruiker alle inwendige onderdelen verwisselen en aanpassen aan verschillende regeltaken. Hiervoor is er een grote keuze aan uiteenlopende zitting- en kegeldiameters. Deze zijn over het totale traject van nominale diameters beschikbaar. Er zijn zowel kegels met procentmatige of lineaire karakteristiek leverbaar.

De klepzitting is zo geconstrueerd, dat deze aan beide zijden te benutten is. Bij een eventuele beschadiging volstaat het dus de zitting om te draaien in plaats van deze te verwisselen. Voor het oplossen van cavitatie- en geluidsproblemen zijn behalve paraboolkegels ook geperforeerde kegels beschikbaar. Voor verhoogde dichtheidseisen biedt de fabrikant een zacht afdichtende uitvoering van de kegel aan.

De spindelafdichting in de standaard uitvoering wordt gerealiseerd door een onderhoudsvrije pakking van PTFE, die door een veer onder spanning wordt gehouden. Voor temperaturen boven 250 °C zijn grafiet pakkingen beschikbaar. De optioneel verkrijgbare drukontlasting voor afsluiters groter dan DN 50 maakt de toepassing van kleine en voordelige aandrijvingen mogelijk.

De gebruiker kan kiezen tussen elektrische en pneumatische aandrijving. De elektrische  aandrijvingen  bieden in- en uitgangsignalen van 0/2 tot 10 V of 0/4 tot 20 mA. Bovendien is ook een driepuntsregeling (Open / Stop / Sluit) voor eenvoudige regeltaken beschikbaar. De aandrijvingen zijn in 24 V-, 230 V- en 400 V-versie verkrijgbaar. De maximale stelkrachten van de in vijf grootten verkrijgbare aandrijvingen bedragen 25.000 Newton. De in drie grootten beschikbare pneumatische membraanaandrijvingen bieden een maximale stelkracht van 55.000 Newton. 

 

BOA-CVE/CVP H De nieuwe BOA-CVE/CVP H is een gietstalen afsluiter speciaal voor de industrie. © KSB

Alle berichten

Extra informatie