Nieuwe gietstalen schuifafsluiter met laseinden

KSB heeft een uitbreiding van de serie schuifafsluiters van het type Ecoline GT 40 op de markt gebracht. Behalve de flensuitvoering is er nu ook een versie met laseinden beschikbaar.

De nieuwe uitvoering met laseinden is leverbaar van de nominale diameter DN 50 tot nominale diameter DN 600 en in de drukklassen tot PN 40. De schuifafsluiters zijn standaard met laseinden van hoogwaardig smeedstaal uitgevoerd. De serie is speciaal voor toepassingen op industrieel gebied ontwikkeld en is geschikt voor niet-corrosieve media, zoals water, stoom, gas of olie.

Bij de constructie is speciale aandacht besteed aan een hoge betrouwbaarheid van de afdichting. Dit is bereikt door toepassing van een ingekamerde grafieten dekselafdichting en een grafieten stopbuspakking voor de asdoorvoer die tweezijdig ingekamerd is.

Een standaard ingeschroefde contra zitting ontlast de spindelafdichting, wanneer de flexibele schuif geheel geopend is en dient bij een eventueel geval van storing als afdichting voor de niet-draaiende spindel met gepolijste schacht. Extra lange, gepantserde zitting-afdichtvlakken zorgen, ook in nageslepen toestand voor een hoge dichtheid in de doorlaat en maken een lange levensduur mogelijk.

De beugelkop is geschikt voor de montage van een flens volgens DIN-ISO 5210 en dus geschikt voor de montage van elektrische aandrijvingen.

De afsluiters voldoen aan de veiligheidseisen van de Europese Richtlijn voor drukapparatuur 2014/68/EU (DGR) voor vloeistoffen van de groepen 1 en 2. Omdat ze geen eigen potentiële ontstekingsbron bezitten, kunnen de afsluiters volgens ATEX 2014/34/EU ook worden toegepast in explosiegevaarlijke omgeving van de groep 11, categorie 2 (zone 1+21) en categorie 3 (zone 2+22). Een TA-Luft uitvoering voor temperatuurtoepassingen volgens VDI 2440 tot maximaal 400 °C is eveneens verkrijgbaar.

ECOLINE GT 40 De nieuwe serie schuifafsluiters Ecoline GT 40 met laseinden is ontwikkeld voor niet-corrosieve media zoals water, stoom, gas en olie.  © KSB

Alle berichten

Extra informatie

Downloads

De foto('s) en de tekst van dit artikel stellen wij beschikbaar om te downloaden.