KSB presenteert nieuwe opvoerinstallatie voor minimale inbouwruimte tijdens VSK

De supercompacte fecaliënopvoerinstallatie mini-Compacta US1.40 E/D beleeft tijdens de komende vakbeurs VSK (2 t/m 5 februari a.s., Jaarbeurs Utrecht) haar Nederlandse primeur op de stand van KSB (Hal 8, standnummer E010). Ondanks de compacte uitvoering beschikt de mini-Compacta US1.40 E/D over de volledige functionaliteit van de bestaande fecaliënopvoerinstallaties van de series mini-Compacta en Compacta. De nieuwe mini-Compacta voldoet aan alle eisen van de nieuwe EN 12050-1:2015.

Met de afmetingen 600 mm x 300 mm is de installatie bij uitstek geschikt voor de toepassing in privé-huishoudens, waarin slechts een kleine inbouwruimte voorhanden is. Bij bijzonder beperkte ruimteverhoudingen of bij een ontbrekende technische ruimte kan men de installatie ook direct in het bad achter een voorwand onderbrengen.

De installatie is uitgevoerd met een krachtige hydrauliek, die per uur 14 m3 huishoudelijk gezuiverd water en vuilwater, vezelstof-houdend afvalwater alsmede fecaliën kan verpompen en dat met opvoerhoogten tot 18 meter. De steile grafiek ervan vermindert het risico op verstoppingen en verhoogt de planningzekerheid. Daarbij kan de mini-Compacta US1.40 E/D het afvalwater tot een hoogte van vier verdiepingen opvoeren.

De geïntegreerde snij-installatie verkleint de ingekomen vaste stoffen en vezelstoffen en maakt het gebruik van persleidingen met een diameter vanaf 32 millimeter mogelijk. Hierdoor is de installatie bijzonder interessant voor de renovatie van  oude gebouwen, waar bestaande persleidingen zo opnieuw kunnen worden gebruikt.

Als basis van de installatie dient een gas- en waterdicht kunststof reservoir van 40 liter, waarvan het kleinste effectieve volume bij horizontale toevoer tien liter en bij verticale toevoer 17 liter bedraagt. De continue temperatuur van het te verpompen medium  mag niet hoger zijn dan 40 °C. Gedurende korte tijd kan ook 65 °C warm afvalwater worden verwerkt, zodat men ook een wasmachine zonder problemen kan aansluiten.

Als aandrijving zijn een 230 V wisselstroommotor van 1,65 kW en een 400 V draaistroommotor van 1,5 kW leverbaar. Dankzij het ontwerp voor het zogenoemde “S3-50%-intermitterend bedrijf” kunnen motoren tot 60 keer in een uur worden gestart en dat bij een relatieve inschakelduur van 50%. Dat maakt de toepassing van de mini-Compacta bijzonder efficiënt.

De LevelControl-besturing en een analoog werkende vlotterschakelaar zorgen ervoor dat het effectieve volume van de installatie eenvoudig kan worden aangepast aan klantspecifieke toevoercondities. De schakelapparaten zijn uitgevoerd met geïntegreerd akoestisch alarm, zodat extra alarmgevers in de onmiddellijke nabijheid van de installatie overbodig zijn.

IHet leveringspakket van de opvoerinstallatie omvat een kogelterugslagklep voor de persleiding alsmede alle voor het bedrijf benodigde schakel- en besturingsapparatuur. De installatie wordt aansluitklaar geleverd. De installatie is uiterst eenvoudig en vergt geen opgeleid personeel.

opvoerinstallatie, fecaliën, mini-Compacta US1.40 E/D KSB presenteert tijdens de VSK in Utrecht de mini-Compacta US1.40 E/D © KSB

Alle berichten

Extra informatie