Amaprop 1380: nieuwe voortstuwer voor biogasproductie en afvalwaterbehandeling

KSB presenteert een nieuwe voortstuwer met onderwatermotor voor toepassing in de biogasproductie en de afvalwaterbehandeling. De nieuwe Amaprop 1380 kan als aanvullende voortstuwer, breker van drijvend slib of als stromingsversneller worden toegepast. De Amaprop 1380 kan in combinatie met grotere voortstuwers of zelfstandig werken

De nieuwe voortstuwer voor biogasinstallaties heeft een slijtvaste propeller van solide nodulair gietijzer, die is ontworpen voor langjarig gebruik. De contour ervan werd in de computer met behulp van stromingssimulaties (CFD - Computational Fluid Dynamics) ontwikkeld. Grote volumestromen kunnen worden gegenereerd, waardoor er een axiale bulkstroom ontstaat.

Twee in tandem geplaatste mechanische asafdichtingen zorgen voor een betrouwbare afdichting van de aandrijvings- en motorruimte. Tussen beide mechanische asafdichtingen is er een oliekamer met milieuvriendelijke olie, die de afdichtingsvlakken smeert en koelt. Een lekkagekamer tussen oliereservoir en aandrijving biedt extra veiligheid.

De kabelinvoer is absoluut waterdicht ingegoten en de stekkerverbinding in de motorruimte verbindt de kabel met de motorwikkelingen. Dat vergemakkelijkt de verwisseling van de aansluitkabel op locatie.

Robuuste tandwielaandrijvingen met schuine vertanding lopen geluidsarm en zijn ontworpen voor een lange levensduur. Als aandrijving worden draaistroommotoren toegepast, waarvan het vermogen varieert van 6 tot 13 kW. De motoren zijn seriematig uitgerust met onderhoudsvrije lagers en temperatuurvoelers voor de bescherming van de wikkeling tegen te sterke verwarming alsmede met een lekkage detectie sensor.

De instelbare vangbeugel van roestvrijstaal maakt het eenvoudig mogelijk de ophanghoek en de hoogte van de menger in te stellen. De nieuwe Amaprop 1380 wordt gepresenteerd tijdens de vakbeurs Agritechnica 2015 die van 8 tot 14 november 2015 in Hannover wordt gehouden.

Amaprop 1380 voorstuwer KSB Amaprop 1380, een nieuwe voortstuwer voor toepassing in de biogasproductie en afvalwaterbehandeling. © KSB

Alle berichten

Extra informatie