KSB investeert 12 miljoen euro in Frans productiebedrijf

De KSB Groep heeft een investering van 12 miljoen euro aangekondigd in zijn fabriek in La Roche-Chalais in het Westen van Frankrijk. De uitbreiding is bedoeld om de leidende positie van KSB op de wereldmarkt van cryogene kleppen (kleppen voor zeer lage temperaturen) te versterken en uit te bouwen.

In een nieuw gebouw met een vloeroppervlakte van 4.400 m2 zullen bewerkingsmachines en lasinstallaties alsmede testvoorzieningen voor de productie van drievoudig excentrische vlinderkleppen worden geïnstalleerd.

De afsluiters vinden vooral toepassing bij het vloeibaar maken, de vergassing en het transport van aardgas. De afsluiters worden ingezet op platforms en productieschepen op zee of in productie-installaties op het land. Ongeveer 60 procent van de over de hele wereld opererende tankers voor vloeibaar aardgas zijn voorzien van afsluiters uit de Franse fabriek van KSB in La Roche-Chalais.

Met de bouw zal in juli 2014 een begin worden gemaakt en de productie zal eind 2015 van start gaan

Uitbreiding van de productiecapaciteit In zijn West-Franse vestiging La Roche-Chalais breidt KSB de productiecapaciteit voor vlinderkleppen voor vloeibaar gas uit. © KSB Aktiengesellschaft

Alle berichten

Extra informatie