6.580 KSB afsluiters voor nieuwe energiecentrale in India

KSB heeft voor de bouw van een nieuwe stoom-aangedreven energiecentrale in Barh in de Indiase deelstaat Bihar afsluiters geleverd ter waarde van meerdere miljoenen.

De totale opdracht omvatte 6.580 schuifafsluiters, klepafsluiters en terugslagkleppen alsook andere afsluiters. Van dit aantal wordt ongeveer een derde in de KSB-fabriek in Pegnitz, Duitsland, vervaardigd. Een aanzienlijk aandeel van de omvangrijke levering komt uit de afsluiterfabriek van KSB in India.

In Barh bouwt het Indiase energieconcern National Thermal Power Corporation (NTPC) een uiterst moderne kolencentrale met drie 660 MW-blokken. Het betreft een zogenoemde superkritische stoomcentrale.  Dit type installatie bereikt een bovengemiddeld rendement en stelt wegens de hoge stoomdruk en de bedrijfstemperaturen extreme eisen aan de constructie en de materialen van de afsluiters.

KSB verkreeg de opdracht, omdat men in het verleden al andere Indiase energiecentrales met afsluiters en pompen heeft uitgerust.

Afsluiter type ZTS Schuifafsluiters van de serie ZTS, zoals in de nieuwe Indiase energiecentrale in Barh zullen worden toegepast. © KSB Aktiengesellschaft

Alle berichten

Extra informatie