Drinkwaterbehandelingsinstallatie in Spannenburg, Friesland

KSB-pompen overtuigen door kwaliteit en efficiëntie in de grootste drinkwater-behandelingsinstallatie van Vitens in Nederland.


In Spannenburg, Friesland, bevindt zich de grootste behandelingsinstallatie voor drinkwater in Nederland. Hier verpompt het bedrijf Vitens – de grootste leverancier van drinkwater in Nederland – met KSB pompen dagelijks meerdere miljoenen liters voor meer dan 300.000 mensen.

De geografie van ons land is gevormd door de mens en door de technische mogelijkheden om met water om te gaan. Naast het beschermen tegen overstromingen is de aandacht in Nederland traditioneel gericht op het ontwikkelen van efficiënte en duurzame drinkwatersystemen. Daarvoor zijn langdurig betrouwbare systemen vereist, waarmee het water kan worden gewonnen, behandeld en aan de gebruiker geleverd.

Om de processen van waterwinning, -behandeling en -distributie efficiënt te organiseren, werkt Vitens niet alleen nauw samen met onafhankelijke instituten en overheidsinstellingen maar ook met bedrijven zoals KSB. Daarbij vormen de hoogste kwaliteit en efficiëntie van alle processen en installaties de belangrijkste uitgangspunten voor het bedrijf.

Vitens heeft daarom gekozen voor zes Omega pompen met bijbehorend servicepakket van KSB. Deze beslissing werd mede ingegeven door de positieve ervaringen die men had in eerdere gemeenschappelijke projecten met KSB.

Jan Jager van Vitens: “Dankzij de uitstekende ondersteuning van KSB hebben wij de juiste pompen voor onze processen gevonden. KSB pompen onderscheiden zich door hoge standtijden en efficiëntie. Ook de totale bedrijfskosten spelen voor ons een grote rol. Omdat de pompen uiterst betrouwbaar werken, hebben we nog geen beroep hoeven doen op de serviceafdeling van KSB."

In Nederland vertrouwen miljoenen mensen op drinkwater van Vitens – en daarmee ook op de betrouwbare KSB producten op het gebied van watervoorziening. 

KSB. Uw merk voor toptechniek.

Alle berichten

Extra informatie
image not found

De nieuwe ondernemingsfilm

Ondervind zelf hoe onze pompen en afsluiters wereldwijd presteren en hoe wij met competentie en kwaliteit aan uw persoonlijke succes kunnen bijdragen.

imagecampagne ksb

Onze techniek, uw succes

Als het gaat om het transporteren, regelen of afsluiten van vloeistoffen, vertrouwen klanten over de hele wereld op de pompen en afsluiters van KSB.

Download

Algemene leveringsvoorwaarden KSB NL

Download104 KB
servicebrochure KSB

Download

Service voor elke situatie:
onze diensten in een overzicht

Download2 MB