Droge voeten voor VOPAK-Westpoort

Koninklijke Vopak N.V. is een wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten.

Vopak heeft in het Westelijk havengebied van Amsterdam een nieuwe terminal gebouwd met 20 tanks met een totale opslagcapaciteit van 620.000 m3/h en diameters van 48 m. (11 tanks) resp. 34 m. (9 tanks) voor de opslag en het vermengen van gasolie en andere schone olieproducten. Uit oogpunt van milieu en productieverlies, zijn de tanks voorzien van speciale drijvende daken om verdamping van de vluchtige gasolie zoveel mogelijk in te perken.

Vopak-Westpoort-pic

KSB heeft in 2010 voor dit nieuw gebouwde tankerpark 29 stuks pompen van het type Amarex KRT geleverd.

Waarom KSB?

Dat was voor ons een logische keuze. Op het terrein met een grondoppervlak van 25 ha, dienden klokpompen te worden ingezet om het regenwater af te voeren. De pompen moesten geschikt zijn om in een explosiegevaarlijke zone veilig te functioneren. Daarom koos Vopak voor klokpompen van het type Amarex KRTK 40-250/62XG-P. Door de mogelijke aanwezigheid van koolwaterstoffen zijn de voedingskabels van het daarvoor bestendige Tefzel vervaardigd.

Alle berichten

Extra informatie
image not found

De nieuwe ondernemingsfilm

Ondervind zelf hoe onze pompen en afsluiters wereldwijd presteren en hoe wij met competentie en kwaliteit aan uw persoonlijke succes kunnen bijdragen.

imagecampagne ksb

Onze techniek, uw succes

Als het gaat om het transporteren, regelen of afsluiten van vloeistoffen, vertrouwen klanten over de hele wereld op de pompen en afsluiters van KSB.

Download

Algemene leveringsvoorwaarden KSB NL

Download104 KB
servicebrochure KSB

Download

Service voor elke situatie:
onze diensten in een overzicht

Download2 MB