Egy megoldás a teljes körforgásra: Víz- és szennyvíz-technológia a KSB-től

Legyen szó Sydneyről, Londonról, Szingapúrról vagy Szentpétervárról – a KSB teljes körű víztechnológiai szolgáltatásaival világszerte a hatékony és fenntartható víztechnológia képviselője. A KSB vízszivattyúk, szerelvények és komplett rendszerek széles kínálatával a vízkörforgás teljes egészére megoldást kínál: a vízkivételtől a vízkezelésen, vízszállításon és vízelvezetésen át a szennyvízszállításig és szennyvízkezelésig.   

Friss és tiszta víz minden nap – magától értetődő számunkra. Az ivóvíz előállítása és ezen létfontosságú erőforrás kímélő felhasználása azonban nagy kihívás elé állítja a víztechnológiát.

A KSB hatékony és fenntartható víztechnológiai megoldásokat kínál, legyen szó ivóvíz előállításáról, kezeléséréről vagy szennyvízkezelésről. A KSB innovatív szivattyúit és szerelvényeit világszerte alkalmazzák.

Ismerje meg, milyen megoldásokat talál a KSB a világ minden táján a víztechnológiai kihívásokra és pillantson a kulisszák mögé.

  1. Vízkivétel
  2. Vízelőkészítés
  3. Vízszállítás

Ivóvízellátás a Nagy Almában

New York – egy többmilliós nagyváros, amelyet naponta friss ivóvízzel kell ellátni. A New York-i ivóvíz több mint fele a Delaware Akvadukt Rondout-West Branch csatornáján keresztül jut a városba – ez egy 71 kilométer hosszú csatorna, amely a természetes lejtés segítségével közel 37 köbméter ivóvizet szállít másodpercenként.

KSB referencia, vízkivétel, UPA New York teljesen KSB-know-how-ra épít

A KSB különösen nagy teljesítményű, egyszeres beömlésű víz alatti motoros szivattyúja teszi lehetővé, hogy a csatornát tiszítás céljából a lehető legrövidebb idő alatt ki lehessen szivattyúzni. Minden egyes szivattyú teljesítménye mintegy 2.000 köbméter óránként – mindez 320 méteres maximális emelőmagasságnál.

Ismerje meg termékkínálatunkat vagy forduljon KSB-szakértőinkhöz

Ajánlatunk: A Synchronmotor UMA-S – még nagyobb hatékonyságért.

A KSB biztosítja Szingapúr ivóvízellátását

A szingapúri SingSpring tengervíz-sótalanító üzem Ázsia legnagyobb sótalanító üzemei közé tartozik. Közel 136.000 köbméter ivóvizet nyernek itt ki naponta, amely a szigetország vízszükségletének a tíz százalékát fedezi. 

KSB referencia, vízkezelés, Salino Pressure Center A városállam Szingapúr – Délkelet-Ázsia legkisebb országa a KSB segítségével sótalanítja a tengervizet.

Mint a víztechnológiai és sótalanítási feladatok elismert szakértője, a KSB számos nagynyomású szivattyút, vízszűrő szivattyút, nyomásfokozó- és szívószivattyút gyártott Szingapúr számára. Így négy nagy teljesítményű, egyenként órántkénti maximum 5.000 köbméteres teljesítménnyel bíró szivattyú a KRT K sorozatból továbbítja a friss tengervizet az üzem előszűrőjébe. Az előszűrt tengervizet innen tíz fordulatszám-szabályozott Omega-szivattyún keresztül  a HGM®-RO sorozat összesen tíz szivattyújához vezetik, amelyek óránkénti 1.170 kilowattos teljesítménnyel, egyenként 708 köbméter tengervíz szállítására képesek.

Fedezze fel, hogyan csökkentheti berendezései életciklus-költségeit, forduljon szakértőinkhez.

Sydney a KSB szivattyúival szállítja az ivóvizet

Ausztrália legnagyobb városa részben a Nepean víztározóból szerzi az ivóvizet, amely a milliós nagyvárostól mintegy 100 kilométerre délnyugatra található. A vízszállításhoz Sydney teljes mértékben a KSB víztechnológiai megoldásait használja: három nagy teljesítményű, az RDLO sorozathoz tartozó vízszállító szivattyúval a víztározó legmélyebb pontjáról veszik ki a nyersvizet, innen egy szűrőberendezéshez szállítják, ahol előkészítik és egy vezetékhálózaton keresztül a városba szállítják.

KSB referencia, vízszállítás, RDLO Ivóvíz-szállítás 100 km hosszan: a KSB látja el Sydney-t ivóvízzel.

A KSB számos nagy teljesítményű szivattyúcsaládot kínál, amelyek a magas szintű rendelkezésre állásuk és a nagyfokú üzembiztonságuk mellett kiváló hatásfokuk és alacsony karbantartási költségeik miatt is népszerűek.

  1. Víztelenítés
  2. Szennyvízszállítás
  3. Szennyvízkezelés

A világörökség védelme

A berlini Pergamon Múzeum Németország egyik legjelentősebb múzeuma. A patinás épület pincéjében a KSB AmaDS³ szilárd anyag leválasztó rendszerét  használják szennyvíz-szállításához. Ez a szennyvíz-átemelő berendezés különösen megbízhatóan és biztonságosan üzemel, mivel a megelőző leválasztó rendszerek megakadályozzák a dugulások kialakulását.

KSB Referencia, Víztelenítés, AmaDS3 A Pergamon Múzeum a berlini Múzeum-szigeten

A KSB technológiája a világon mindenütt biztosítja a lakóházak, középületek és ipari területek biztonságos víztelenítését. Legyen szó esővíz, vízelvezető rendszerből talajvíz vagy szilárd anyagokkal jelentősen terhelt szennyvíz szállításáról, a KSB megfelelő termékeket kínál valamennyi esetre.

Európa legmélyebb szennyvízszivattyú-állomása

A vízkészletek kímélése érdekében, valamint annak megakadályozására, hogy a Balti-tengerbe tiszítatlan szennyvizet engedjenek, 2005 óta egy nagy szennyvízprojekt megvalósításán dolgoznak az oroszországi Szentpéterváron. Itt található jelenleg Európa legmélyebb szennyvízszivattyú-állomása, amely 92 méter mélységig ér le. Ezen a helyen, ahol egy tizenkét kilometer hosszú csatornarendszer csapadék- és szennyvize gyűlik össze, a KSB szivattyúit vetik be. A szivattyúk átlagosan naponta mintegy 600.000 köbméter szennyvizet szállítanak egy csatornába, ahonnan aztán szabad lejtéssel a tisztítóberendezéshez kerül. A munka legnagyobb része itt a tizenkét száraz telepítésű, az Amarex® KRT K 400-710 sorozatba tartozó merülőmotoros szivattyúra hárul. 

KSB Referencia, Szennyvízszállítás, Amarex KRT Szentpétervár, az egykori Leningrád – Oroszország második legnagyobb városa.

A KSB teljes körű szennyvízszállítási megoldásokat kínál városok és települések, valamint iparvállalatok, különálló épületek és magánháztartások számára. Akár felületi víztelenítés, akár agresszív szennyvizek szállítása a feladat: a KSB széles termékkínálatot nyújt a szennyvízszállítás, szivattyúállomások és tisztítóberendezések területén.

Ismerje meg a szennyvízszállítással összefüggő teljes KSB-termékpalettát.

 

Szuperlatívusz Sanghajban

A sanghaji Bailonggang-szennyvíztisztító berendezés a legnagyobb szennyvíztiszító Ázsiában. A többmilliós város szennyvizének egyharmadát itt tisztítják: minden nap több mint kétmillió köbméter szennyvíz halad át a berendezésen.

KSB reference, Szennyvízkezelés, Amacan Sanghaj – világváros a KSB legmodernebb szennyvízkezelési technológiájával

A KSB a szivattyúk széles kínálatát nyújtja, amelyek megoldást jelentenek a szennyvizek kezelésével kapcsolatos valamennyi feladatra: hagyományos szennyvízszivattyúk, iszapszivattyúk, merülőmotoros szivattyúk az esővíztározók tisztítására, valamint tisztavíz- és forróvízszivattyú általános használatra. A sanghaji tiszítóberendezés számára a következő termékeket nyújtotta a KSB:

  • 241 axiális Amacan típusú merülőmotoros szivattyú
  • 65 merülőmotoros szivattyú a KRT és Amarex® N sorozatból
  • hat száraz telepítésű SPN típusú szennyvízszivattyú
  • hat száraz telepítésű ZL típusú axiális szivattyú.

Ismerje meg a KSB további szennyvízkezelési megoldásait.


Additional Information
The cycle of solutions_original

Brossúra letöltése

Víz- és szennyvíztechnológia a KSB-től

Brossúra letöltése6 MB