Vízszivattyúk a KSB-től: hatékony vízszállítás világszerte

A KSB vízszivattyúi optimálisan és biztonságosan szállítják a tiszta, illetve enyhén szennyezett vizet. A KSB széles spektrumú termékprogramja a legmagasabb minőségű szivattyúkat kínálja Önnek. A KSB vízszivattyúi már régóta a technológiai fejlettségben élen járó, robusztus és megbízható termékek. Ismerje meg termékkínálatunkat és kérdezzen munkatársainktól, állunk rendelkezésére

Kapcsolatfelvétel

KSB Etanorm – A világ legsikeresebb standard vízszivattyúja

Az Etanorm a világ legtöbb helyen alkalmazott standard vízszivattyúja, melyet 1936 óta folyamatosan fejlesztünk. A standard sorozat szivattyúiból világszerte 1,5 millió van használatban. Ezzel a legsikeresebb standard vízszivattyúnak tekinthető a piacon.

Ajánlatot kérek

Mégis miért? Előnyeivel nem lehet vitatkozni:

Az Etanorm szivattyúk több változatban érhetők el, melynek köszönhetően alkalmazási lehetőségük is számtalan. Ezenkívül az Eta termékcsalád termékkínálata kiterjed a különböző konstruktív modellekre is, mint a fordulatszám szabályozott kivitelek és a szivárgás mentes Etaseco szivattyú. A maximális hatékonyság érdekében a szivattyúk automatizálhatók PumpDrive fordulatszám szabályzóval, illetve felszerelhetők a PumpMeter szivattyúfelügyeleti egységgel. Az Eta szivattyúcsalád termékei között szinte minden alkalmazáshoz megtalálja a megfelelő szivattyút.

KSB Etanorm vízszivattyú KSB Etanorm vízszivattyú

Klasszikusan jó, mégis innovatív

De ez nem elég: A KSB folyamatosan optimalizálja a sikeres sorozatot. Hogyan adhatunk egy újabb lendületet a vízszivattyúnak, amely már most gazdaságos, megbízható és hosszú életű? Ez egy igazi kihívás, de van két tényező, ami még jobbá teheti az Etanorm vízszivattyúkat:

1. Világszerte mércét állítani

A kihívás: Világszerte rengeteg vízszivattyú dolgozik egymással szoros összeköttetésben. Több szempontból is, de főként az egységes és ezáltal gazdaságos alkatrészellátás miatt fontos, hogy a szivattyúk azonos, szabványosított típusúak legyenek.

Az eredmény: A felhasználók hosszú távon világszerte profitálhatnak abból, hogy az Etanormot Németországban, Indiában, éppúgy mint Dél-Afrikában azonos minőségi szabvány szerint gyártják. Ezáltal egyszerűbbé válik a szivattyúk és az alkatrészek beszerzése. 

2.  ErP- Az irányelvnek eleget tenni

A kihívás: A fejlett hidraulikának köszönhetően az összes Etanorm szivattyú megfelel a 2015-től életbe lépett uniós 547/2012/EK rendelet követelményeknek (ErP irányelv). Nem elég azonban a szivattyú hatékonyságát vizsgálni.

Az eredmény: 

A szivattyúk hatékonyságán túl a KSB rendszerszemléletű koncepció mentén cselekszik.A FluidFuture koncepció adaptálásával a KSB teljesítette a kihívást. A FluidFuture kifejezés egy olyan szemléletet, kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat jelent, melyek a rendszer folyamatos felügyelete mellett elősegítik a berendezések energia-hatékony működését. Minden kihívásra felkészültünk! 

Ajánlatot kérek

Az Etanorm szivattyúk előnyei, részletesen:

Magas energiahatékonyság

A hidraulika a legfontosabb tényező, ha magas hatásfokot és alacsony üzemelési költségeket szeretnénk elérni. Az Etanorm szivattyúk optimális hidraulikájában mindig is bízhattunk. A beépítési méretek széles választéka az optimális hidraulika egy szükséges feltétele. A KSB-nél azonban nem elégszünk meg ennyivel. Bár szabványosított szivattyúról beszélünk, a termékeink mégis személyre szabottak, hiszen a KSB-nél minden egyes vevőnk számára egyedi értékek alapján gyártjuk le a szivattyú járókereket. Az optimális munkapontra esztergált járókerék lehetővé teszi, hogy a vízszivattyú a lehető legalacsonyabb energiaszükséglet mellett, az üzemelési költségeket minimálisra csökkentsük. 

Kapcsolatfelvétel

Üzembiztosság

Egy szivattyú felhasználójának a működési megbízhatóság az egyik legfontosabb tényező. Köszönhetően a ház megnövelt állóképességének, a csatlakozó csövek felől érkező nagyobb erők és nyomatékok nem okoznak kárt a szivattyúban. A megerősített csapágyazás csökkenti a rezgéseket az üzem alatt. A rekeszes háztömítés és az optimalizált házfedél változó üzemi körülmények és szilárd anyagokat tartalmazó közegek esetén is megbízható működést biztosítanak. A jó szívó tulajdonságának köszönhetően kavitáció mentes üzem érhető el, az alacsony rezgésszintnek köszönhetően pedig kevésbé kopnak a szivattyú alkatrészei.

Ajánlatot kérek

Sokoldalúság 

Az Etanorm vízszivattyú összesen 43 méretváltozatban, széles anyagválasztékban, kettő- illetve négypólusú motorral érhető el.

Széles anyagválaszték

A sokoldalú alkalmazhatóság érdekében a KSB a tengelytömítés tér számára egy, a szilárd anyagoknak ellenálló anyagot fejlesztett ki, bár az Etanorm vízszivattyú valójában egy klasszikus tisztavíz szivattyú, amit nem koptató közegben használnak. A közeg tulajdonságaitól függően az alábbi anyagok közül lehet választani: öntöttvas, bronz, gömbgrafitos öntvény és rozsdamentes acél. A nagy anyagválasztéknak és a számos tömítés variációknak köszönhetően az Etanorm széria alkalmazási lehetőségei a vízfelhasználáson messze túlmutatnak. A különböző üzemeltetési feltételektől függően az üzemeltetők több tengelytömítés közül választhatnak. A tömszelencés tömítések az egyszerű működésűtől a kettős működésű csúszógyűrűs tömítésig különböző anyag párosítással kaphatóak. 

Szervizbarát

Az Etanorm vízszivattyúkat a világ minden pontján azonos minőség követelmény mellett gyártják. Az EN karimák mellett ASME karimákkal is rendelhetők. A megrendelő olyan szivattyút kap, amit mind a három gyárban (Frankenthal, India és Dél-Afrika) azonos minőségi- és fejlesztési előírások alapján gyártanak. Ezáltal a globális beszerzés lényegesen egyszerűbbé válik, pont úgy, mint a szivattyúk és az alkatrészek elérhetősége. A KSB globális értékesítési- és szervízhálózatának köszönhetően az alkatrészek rövid idő alatt rendelkezésre állnak. Az Etanorm vízszivattyúkat a csatlakozó csöveknek megfelelően EN vagy ANSI karimákkal is lehet telepíteni. Az Etanorm szivattyúk karbantartása rendkívül egyszerű. Megkönnyíti például a megnövelt tömítéstér, ami a légcserét is optimalizálja, illetve, hogy a házfedél és a csapágytartó minden építési méretben össze van csavarozva. Hosszú használat után különösen az öntöttvas szivattyúnál nehezen oldható kötés alakul ki a két komponens között. Most a fedelet több éves üzemidő elteltével problémamentesen fel lehet nyitni.

Ajánlatot kérek

Az Etanorm vízszivattyú további előnyei:

 • Jó szívó tulajdonság alacsony NPSH értékkel. Így a kavitáció kialakulásának veszélyét minimalizáltuk, a szivattyú nehéz üzemi körülmények között is stabilan és nyugodtan fut. Ez biztosítja a megbízhatóságot, mely mellett a rendszer leállások nélkül üzemelhet..
 • Kamrás háztömítés erősen változó üzemi feltételek mellett is biztosítja a szivattyúház és a házfedél közötti tömítést. A végeselem módszer (FEA) – egy számítási módszer a szilárd anyagok szimulációjához – segítségével sikerült a KSB-nek a berendezés szilárdságát javítani. Így a külső terhelésből a házra ható megengedett maximális erők és nyomatékok határértékei kitolódtak.
 • A mechanikus tömítés számára megnövelt hely ezen terültek szellőzését javítja. Az optimalizált viszonyok megkönnyítik a mechanikus tömítés be- illetve kiszerelését.
 • A pontos munkapontra esztergált járókerék, lehetővé teszi, hogy a szivattyúnak a lehető legkevesebb energiára legyen szüksége.

Ajánlatot kérek

Az UPA-sorozat – magas hatékonyság, alacsony költségek

Az UPA széria a KSB búvárszivattyúinak, azon belül kútszivattyúk kategóriájába tartozik. Az UPA szivattyú sorozatot már a kezdetek óta azzal a céllal fejlesztették, hogy a motor és a hidraulika tökéletes összhangban legyenek. Az ezáltal elért hatásfok a gazdaságosság szempontjából fontos – ebben a KSB UPA merülőmotoros szivattyúi már évek óta úttörők. Az UPA vízszivattyúval az energiaköltségeken rövid időn belül egy új szivattyú árát lehet megspórolni. Speciális alkalmazási terültekre a KSB a teljesen rozsdamentes acélból készült UPA 150 C vízszivattyút ajánlja.

KSB UPA 150 C – kótszivattyú

Az UPA 150 C felhasználási területeinek áttekintése:

 • Tiszta és enyhén szennyezett vizek szállítása
 • Öntözés, víztelenítés és esőztetés
 • Ipari és kommunális vízellátás
 • Talajvíz-szabályozás
 • Nyers- és használati vízellátás
 • Nyomásfokozás
 • Ivóvíz ellátás (ACS szerinti tanúsítás)

Az UPA 150 C vízszivattyú előnyeinek áttekintése:

Kiváló minőségű korrózióálló anyagok
A KSB kútszivattyúi és motorjai rozsdamentes acélból készülnek. Az alkalmazott mélyhúzási és öntési eljárások különösen sima felszínt és precíz kialakítást tesznek lehetővé. Az UPA 150C búvárszivattyú így karbantartás nélkül, állandóan magas hatásfokkal üzemeltethető.
Alacsony üzemeltetési költségek:
A magas hatásfoknak és a visszacsapó szelep alacsony veszteségének köszönhetően a vízszivattyú egész élettartama alatt sok energiát spórol. Lézerhegesztésű járókerekek vannak, így nagy robusztusság és stabilitás érhető el.
Egyszerűen működtethető, rugalmas konstrukció
A karbantartást nem igénylő UPA 150 C búvárszivattyú különféle felszálló cső-csatlakozásokhoz csatlakoztatható. A visszacsapó szelep könnyedén leszerelhető, a motorok NEMA-csatlakozással rendelkeznek.
Nagyfokú üzembiztonság
A KSB biztonságos üzemeltetést és hosszú szivattyú-élettartamot garantál. A búvárszivattyúk üzembiztonságát az alábbi elemek biztosítják:

 • Megerősített szívókosár
 • Stabil motor közdarab
 • Visszacsapó szelepek
 • Lézerhegesztett járókerék
 • Axiális elfordulás elleni védelem

Higiénikus:
A szivattyú az ACS jóváhagyásával alkalmas ivóvíz szállítására.

Fontos tények az UPA 150 C merülőmotoros szivattyúról:

A merülőmotoros szivattyú maximális emelőmagassága 550m, és a legnagyobb térfogatárama 90.000 liter óránként. A motor kialakításától függően a szállított közeg hőmérséklete akár 40 °C-ot is elérheti. A vízszivattyú szabvány szerint teljes egészében kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül.

Az agresszív folyadékokhoz egy magas minőségű CrNiMo acél kivitel is elérhető. Egy cserélhető átalakítónak köszönhetően a vízszivattyú végződését tekintve három menetes- vagy karimás kivitel közül választhat. Ez redukálja a szükséges csapágy- és alkatrész mennyiséget, mert egy szivattyúhoz csak egy csapágyat kell tartani. A szivattyú egyszerű szerkezete rendkívül szervízbaráttá teszi a szivattyút.

Ajánlatot kérek

UPA 250 C – a robusztus merülőmotoros szivattyú

Az UPA 250 C merülőmotoros szivattyút általános vízellátásra, öntözésre, talajvíz szabályozásra, tűzvédelmi- és sprinkler rendszerekben nyomásfokozásra, valamint bányászati alkalmazások során használják. KSB UPA 250 kútszivattyú

Az UPA 250C vízszivattyú maximális emelőmagassága 460m, a legnagyobb térfogatárama pedig 330 m3/h. A motor kialakításától függően a szállított közeg hőmérséklete akár 50 °C is lehet. A robusztus szivattyú akár 50 g/m3 szilárd anyag tartalmú víz szállítására is képes. Egy szabadalmaztatott homokfogó akadályozza meg a vízszivattyú abrazív igénybevételét. A tokozott szivattyúcsapágyak karbantartás mentesek.


Üzembiztos és karbantartás mentes
Az üzembiztosságért egy blokkolás biztos tányérral ellátott visszacsapó szelep felel, mely védi a komplett berendezést. A szállított közeg a motortérbe való bejutását egy kopásálló mechanikus tömítés akadályozza meg, így növelve a motor rendelkezésre állását. Az axiális csapágy vízkenésű. A szivattyú indításánál az axiális ellencsapágy felfogja az axiális tolóerőt, amit a vízszivattyú hidraulikája okoz, így megakadályozza a járókerék elindulását a házban. Ez magas üzemi biztonságot biztosít, és lehetővé teszi, hogy a szivattyút hosszú ideig ne kelljen kiemelni a vízből. A szivattyú alkalmazástól függően különböző anyagokból készülhet. Minden műanyag alkatrész, ami a szállított közeggel érintkezik, ivóvizes felhasználásra van hitelesítve. A dinamikusan kiegyensúlyozott rotor biztosítja az optimális, nyugodt futást.

 

Ajánlatot kérek

Eta-Family Teaser_original

Az Eta szivattyúk mozgásban tartják a világot

A KSB Eta szivattyúinak egyedülálló termék- és szolgáltatási sokszínűsége mozgásban tartja a világot. Az Eta család minden tagja egy optimális hidraulikus rendszert kínál szinte végtelen számú változatban.

Bővebben to Az Eta szivattyúk mozgásban tartják a világot
UPA 150C submersible borehole pump by KSB

UPA 150C búvár szivattyú a KSB-től – nagyfokú üzembiztonság, hosszú élettartam

Legyen szó kutakról vagy általános vízellátásról, az innovatív UPA 150C búvárszivattyú a nagyfokú biztonság mellett a kisebb energiaköltségekről is gondoskodik.

Bővebben to UPA 150C búvár szivattyú a KSB-től – nagyfokú üzembiztonság, hosszú élettartam
pump hozirontal cut

Omega és RDLO spirálházas szivattyúk – megbízhatóság és alacsony életciklus-költségek

Az Omega és RDLO típusú, egyfokozatú, axiálisan osztott spirálházas szivattyúkat a nagy teljesítményt igénylő vízszállítási feladatokban alkalmazzák. A sokoldalú Omega és RDLO szivattyúk gondoskodnak az elérhető legnagyobb energia megtakarításról.

Bővebben to Omega és RDLO spirálházas szivattyúk - megbízhatóság és alacsony életciklus-költségek
Multitec DN 200 többfokozatú nagynyomású szivattyú

Multitec

A nagynyomású, többfokozatú, tagos felépítésű Multitec szivattyútípus széles anyag és- méretválasztéka különösen sokoldalú alkalmazhatóságot tesz lehetővé.

Bővebben to KSB Multitec DN 200: Már nagy mennyiségű vízfelhasználáshoz is
Additional Information
KSB-Pumpenprogramm

Szivattyú katalógus 2021

Töltse le átfogó szivattyú katalógusunkat!

Letöltés11 MB
Armaturenprogramm_original

Szerelvény katalógus 2021

A KSB összes szerelvénye egy katalógusban

Letöltés9 MB
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online