Szerelvények a KSB-től – A legmodernebb technika a legjobb minőségben

A KSB évente csaknem egymillió szerelvényt gyárt világszerte. A szortiment számos alkalmazási területet fed le, kiegészítve a KSB szivattyú kínálatát. Valamennyi termék  megfelel a legújabb minőségi előírásoknak, és energetikai szempontból rendkívül hatékonyan működik. KSB Szerelvények A technika legújabb vívmányainak és a több mint 140 éves tapasztalatnak köszönhetően a KSB szerelvényei a legmagasabb szintű energiahatékonyságot biztosítják.

Megoldások a KSB-től

A KSB szerelvényei megtalálhatók erőművekben, épületekben, hajókon, valamint gyártástechnológiai és víztechnikai berendezésekben. Szelepek, tolózárak, pillangószelepek, golyós csapok, membránszelepek és szabályozó szerelvények mellett hajtóművek és állásszabályozók is termékprogramunk részét képezik. A Cégcsoport a szivattyú szegmensének széles spektrumát  szerelvények terén is komplex termékkínálattal egészíti ki, ily módon a hidraulikai alkalmazások komplett rendszerét kínálja, mindezt több mint 140 éves tapasztalattal. Ez idő alatt a KSB mérnökei mindig újabb és újabb innovációkkal jelentkeztek, ilyen például a BOA-H, az első karbantartásmentes öntöttvas szelep vagy a BOA-W, az első lágyzárású szelep.

További kínálatunkat alább olvashatják.

Szerelvények – rövid magyarázattal

A szerelvény, más szóval armatúra a latin „armatura” szóból származik, és „felszerelési tárgyat” jelent. A csővezeték-technológia alkalmazásában a szerelvény a (cső-)vezeték rendszer részét képezi, amely a továbbító áramlást az átfolyó csatorna nyitása, zárása, elzárása, megosztása vagy keverése útján befolyásolja. A szelepeket először is a felhasználási területek szerint csoportosíthatjuk, így léteznek erőművi, fűtőipari, gázipari, valamint élelmiszeripari szerelvények. További bontást jelent ezután a konstrukciós jellemzők területe, ahol a szerelvények további alcsoportra oszthatók a szelepek, tolózárak, pillangószelepek, elzáró csapok, membránszerelvények kategóriájára, illetve funkciós jellemzők szerint elzáró, biztonsági, pozícionáló és szabályozó szelepek, valamint a visszafolyás-gátlók csoportjára. Végezetül a vezérlés módja szerint megkülönböztetünk kézi vezérlésű és meghajtásos (elektromos, pneumatikus és hidraulikus) szerelvényeket.

A szerelvények konstrukciós jellemzői

  • Szelep: az elzáró szerelvény egyenes vonalú mozgása az áramlás irányával párhuzamosan
  • Tolózár: az elzáró szerelvény egyenes vonalú mozgása kereszt irányban az áramlás irányára
  • Elzáró csap: Az elzáró szerelvény egy tengely körül az áramlásra kereszt irányban elfordul, és nyitott pozícióban biztosítja az átáramlást
  • Pillangószelep: Az elzáró szerelvény egy tengely körül az áramlásra kereszt irányban elfordul, és nyitott pozícióban biztosítja a körbeáramlást
  • Membránszelep: a rugalmas elzáró szerelvény deformációja az átfolyó csatornát megváltoztatja
  • Szennyfogó

Ajánlatot kérek

BOA-H Mat E és BOA-H Mat P elzárószelepek

BOA-H elzárószelepek

Karbantartásmentes és megbízható: Egyedi kialakításuknak köszönhetően a BOA-H elzáró szelepek minimális hő veszteség mellett képesek elérni az optimális energiahatékonyságot.

Bővebben to BOA-H elzárószelepek
Absperrrventil BOA-Compact

BOA-Compact és BOA-SuperCompact elzárószelepek

A BOA-Compact és SuperCompact elzárószelepek lehetővé teszik a szabályozott fojtást akár a legszűkebb helyeken is. Tervezésükkor a megbízhatóságot, karbantartás mentességet és helytakarékos kialakítást tartottuk szem előtt.

Bővebben to BOA-Compact és BOA-SuperCompact elzárószelepek
A legkorszerűbb szerelvénytechnológia: BOAX-S/-SF energiahatékony pillangószelep

BOAX-S és BOAX-SF pillangószelepek

BOAX-S és BOAX-SF pillangószelepeink sokoldalúan alkalmazhatók és karbantartásmentesek. Mindemellett a fűtési rendszerek energiaköltségeit is csökkentik.

Bővebben to BOAX-S és BOAX-SF pillangószelepek
BOA-CVE control valve

BOA-CVE H szabályozó szelepek– a közegáramlás egyszerű és megbízható szabályzása

A BOA-CVE H szabályozó szelep megbízhatóan látja el a különféle ipari folyamatok közegáramlásának szabályzási feladatait. Legnagyobb előnye gyors és egyszerű használatában rejlik – könnyedén alkalmazható például klímaberendezésekben és fűtési rendszerekben.

Bővebben to BOA-CVE H szabályozó szelepek– a közegáramlás egyszerű és megbízható szabályzása
KSB szerelvénykatalógus 2019

Szerelvény katalógus 2019

A KSB összes szerelvénye egy katalógusban

Download  (pdf 6 MB)
Additional Information
Pumps_and_automation_2014_original

Szivattyú katalógus 2019

Töltse le átfogó szivattyú katalógusunkat!

Letöltés7 MB
KSB szerelvénykatalógus 2019

Szerelvény katalógus 2019

A KSB összes szerelvénye egy katalógusban

Letöltés6 MB
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online