Szennyvízszivattyúk a KSB-től – átfogó megoldás a legkülönbözőbb szennyvízszállítási feladatokra

Legyen szó New York csatornáiról vagy a riói strandokról, a KSB megbízható, magas minőségű szennyvízszivattyúi a világon mindenhol megtalálhatóak, ahol szennyvíz szállítására, tisztítására és ártalmatlanítására van szükség. A KSB a legkülönbözőbb célokra is egyedi megoldást kínál.

Kapcsolatfelvétel

KSB Ama-Drainer N szennyvízszivattyú KSB Ama-Drainer N folyóvizek és víztározók vizeinek szállítására, épületek, elöntött területek víztelenítésére

Szennyvízszállítás az iparban, épületekben és kommunális létesítményekben

A víz, mint létfontosságú erőforrás kímélő felhasználása, a szennyvíz gondos kezelése és újrahasznosítása napjaink központi témái és feladatai közé tartozik. A KSB a szennyvízszállítás terén szerzett több, mint 140 éves tapasztalatával hatékony és fenntartható szennyvíztechnológiai megoldásokat kínál. Szakértelme szennyvízszivattyúival kapcsolatban a legmagasabb minőséget garantálja Önnek a legkisebb részletekre is kiterjedően.

Ajánlatot kérek

A KSB szennyvízszivattyúinak palettáján az enyhén szennyezett közegek szállítására alkalmas típusoktól a szilárd anyagokat is leküzdő vágóéles kivitelekig mindent megtalál.
A közeg gyakran tartalmaz olyan szilárd anyagokat, mint sár, ürülék, vagy homok. Ezek mellett vegyi- és ásványi anyagok is kerülhetnek a vízbe, mint a mosogatószer és az olaj. Ezek az anyagok erősen igénybe veszik a szennyvízszivattyúkat, így azok jellemzően gyorsabban kopnak és korrodálódnak, mint a tiszta vizet szállító társaik. A szállítási kapacitás egy szennyvízszivattyú esetében a motor teljesítményétől és a szállított közeg tulajdonságaitól is nagymértékben függ. A házi-, kommunális- és az ipari szennyvíz ártalmatlanítása egy komplex feladat, a KSB innovatív szennyvíztechnológiai megoldásai azonban a feladatok teljes spektrumára megoldást kínál.

Merülőmotoros szennyvízszivattyúk a KSB-től

  • Spirálházas szivattyúk
  • Kútszivattyúk
  • Recirkulációs szivattyú
  • Excentrikus csigaszivattyúk

Ajánlatot kérek

Ezen szivattyúkat szennyvíz szállításra, esővíz elvezetésre, ártereken elhelyezkedő épületrészek szárazon tartására, mezőgazdasági területeken öntözésre, illetve más országokban tengervíz sótalanításra és a bányászatban is alkalmazzák.

Hogyan is működik egy szennyvízszivattyú?

A szennyvízszivattyúk többnyire búvárszivattyúk. Ez azt jelenti, hogy a folyadékba, melyet szállítanak, teljesen elmerülnek, a tisztítatlan víz szállítását pedig lapátok, illetve járókerék segítségével végzik. A folyadék összetételétől függően a szennyvízszivattyúban különböző járókerék kerül elhelyezésre, például szabad átömlésű, zárt, nyitott, vagy vágóéles. Az optimális járókerék kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szivattyú a megfelelő teljesítménnyel üzemeljen, és ne tömítődjön el. Egy nyitott- vagy egy csatornás járókerekű szennyvízszivattyún akár 70 mm átmérőjű szilárd anyagokat tartalmazó szennyvíz is át tud folyni. Szállítási kapacitásuk körülbelül 3 és 5 méter között mozog pár méter emelőmagassággal. A szivattyúk hajtásáról elektromos-, időnként benzinmotor gondoskodik. Jellemzően egy úszókapcsoló szabályozza a búvárszivattyú munkáját. Ez regisztrálja a csökkenő, vagy emelkedő vízszintet, és ki vagy bekapcsolja a szivattyút. A KSB szennyvízszivattyúit modern, elektromos szintszabályozók vagy mágneses úszókapcsolók szabályozzák.

Kapcsolatfelvétel

Ama Porter F, S szennyvízszivattyú A KSB szennyvízszivattyúi különösen robusztus anyagokból készülnek, melynek köszönhetően élettartamuk kiemelkedően hosszú. 

Időtálló anyagok, megbízható szennyvízszivattyúk ipari alkalmazásokhoz

A szennyvíz ártalmatlanítás csak akkor működik hatásosan, ha a szennyvízszivattyú összes komponense abszolút megbízhatóan, zökkenőmentesen dolgozik együtt. Az acél-, papír-, textil- és az élelmiszeripar számára a KSB rendkívül ellenálló és hosszú élettartamú anyagokat fejlesztett ki.

Az ipari szennyvízszállításban alkalmazott búvárszivattyúk például rozsdamentes acélból készülnek, házuk könnyen cserélhető, különösen tartós csúszógyűrűs tömítéssel, vagy kopógyűrűvel van felszerelve. A kopásálló anyagoknak köszönhetően a szivattyúk több évtizedig is ellenállnak az ipari berendezésekből áramló agresszív szennyvíznek.

Ajánlatot kérek

Fenntartható szennyvíztechnológiai megoldások épületekben és kommunális létesítményekben

Energiatakarékos hajtások, innovatív automatizálási technológia, komplett szivattyú rendszerek: A KSB komplex és hatékony megoldásokat kínál a kommunális szennyvíztechnológia területén.

Néhány nemzetközi példával élve: Egy kínai motorsport pályán Shanghaiban 20 szennyvízszivattyú 1000 litert vizet szivattyúzik ki másodpercenként a pályáról, melyet a gyakori monszuni eső egyébként elöntene.

Hamburg városának szennyvízelvezetéséről is KSB szivattyúk gondoskodnak. A maga nemében legnagyobb, 22.500 köbméteres víztározót Amarex KRT és Amajet szivattyúk tisztítják.

Szennyvízszivattyúk alkalmazási területei a kommunális szennyvízszállítás és szennyvíztisztítás területén:

  • Vízművek
  • Szennyvíz tisztító telepek
  • Szennyvíz- és iszap szállítás
  • Árvízvédelem / Esővíztárolók
  • Esővíztárolók, túlfolyók tisztítása ill. esővíz gazdálkodás
  • Felszíni vízelvezetés​e 

Amarex KRT merülőmotoros szennyvízszivattyú szennyvíz továbbításhoz  Amarex KRT merülőmotoros szennyvízszivattyú szennyvíz továbbításhoz

Ajánlatot kérek

Szennyvíz ártalmatlanítás családi házakban, udvarokban

Szennyvíz átemelő telepek, nyomás alatt lévő vízelvezetés, vízvédelmi- és ártereken épült épületek vízelvezetése: A KSB családi házak és nyaralók problémamentes szennyvízelvezetési feladataira is megoldást kínál.

A túlmelegedés ellen dupla hűtőköpennyel védett KSB Ama-Drainer szivattyúk hatékony megoldást kínálnak mind az épületen belüli, mind kültéri vízelvezetésre, így árkok, aknák, pincék és aluljárók szárazon tartására, de alkalmazhatók folyókból és tartályokból történő vízkivétel esetén is.

Ajánlatot kérek

AmaDrainer 3 sorozat

AmaDrainer 3

Az AmaDrainer 3 sorozat a KSB már jól bevált, szürkevízre is alkalmazható búvárszivattyú termékcsaládjának legújabb generációja.

Bővebben to AmaDrainer 3 – A búvárszivattyúk új generációja
Ama Porter F, S szennyvízszivattyú

Ama Porter F, S

Egyfokozatú, függőleges tengelyű, teljesen elárasztható merülőmotoros szennyvízszivattyú blokk kivitelben.

Bővebben
Amarex KRT G_original

Amarex KRT

Egyfokozatú, függőleges tengelyű merülőmotoros szennyvízszivattyú nedves vagy száraz felállításban, fix vagy hordozható kivitelben, különböző járókerekekkel.

Bővebben
Service_und_Ersatzteile_Teaser_welcomeLsTn

Szerviz és alkatrészek

Átfogó szervizszolgáltatások és eredeti KSB alkatrészek

Bővebben to Szerviz és alkatrészek
The cycle of solutions_original

Brossúra letöltése

Víz- és szennyvíztechnológia a KSB-től

Download  (pdf 6 MB)
Additional Information
KSB-Pumpenprogramm

Szivattyú katalógus 2021

Töltse le átfogó szivattyú katalógusunkat!

Letöltés11 MB
Armaturenprogramm_original

Szerelvény katalógus 2021

A KSB összes szerelvénye egy katalógusban

Letöltés9 MB
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online