Centrifugál szivattyúk a KSB-től

A KSB több mint 110 éve gyárt centrifugál szivattyúkat. Termékportfóliója az idők során folyamatosan bővült, a termékek megújultak, igazodva az Európai Unió aktuális szabályozásaihoz és energiahatékonysági irányelveihez. Ma már szinte minden szivattyú a centrifugál szivattyúk (örvényszivattyúk) elvén működik. A KSB centrifugál szivattyúi a folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően az EU által előírt energiahatékonysági feltételeknek minden esetben megfelelnek, többnyire meg is haladják azokat.

A KSB centrifugál szivattyúi minden alkalmazási területet lefednek
A KSB centrifugál szivattyúi közt minden alkalmazásra talál megfelelőt
A KSB centrifugál szivattyúi minden alkalmazási területet lefednek
A KSB Etanorm a világ legtöbb helyen alkalmazott standard vízszivattyúja
Az új MegaCPK réscsőmotoros szivattyúról készült metszetrajz betekintést nyújt egy centrifugál szivattyú belsejébe
Az új MegaCPK réscsőmotoros szivattyúról készült metszetrajz betekintést nyújt egy centrifugál szivattyú belsejébe

A mi technológiánk, az Ön sikere

Legyen szó víz- és szennyvíz ágazatról, ipari és gyártástechnológiai folyamatokról, erőművekről vagy épületgépészetről a KSB örvényszivattyúinak széles kínálatában valamennyi alkalmazási területre megfelelő megoldást talál. Speciális alkalmazások esetén is rendelkezésére állunk, hogy a feladatra leginkább megfelelő, a lehető legjobb hatékonysággal üzemelő szivattyút kiválasszuk Önnek. Mindemellett gyártói know-how-val, szakszerű szerviz szolgáltatásokkal és a termékek teljes életciklusára kiterjedő terméktámogatással igyekszünk hozzájárulni az Ön sikeréhez.

Innováció és energiahatékonyság

Amióta a KSB első centrifugál szivattyúját 1903-ban piacra dobta, az ipari folyamatokban és ezzel együtt a szivattyúk által szállított közegek összetételében jelentős változások mentek végbe. Az idők folyamán a szivattyúk hatékonyságával kapcsolatos elvárások is nőttek. Szivattyúink teljesítményének a gazdasági sikerekben való befolyásával mindig is tisztában voltunk, ez alapján alakult ki a KSB jelmondata is „A mi technológiánk. Az Ön sikere”. A KSB rendszeres termékfejlesztései nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy bármely területen is alkalmazzák termékeinket, azok maximálisan elássák feladatukat és optimális működésük mellett vállalkozása sikeres legyen.

Az első rozsdamentes acélból készült centrifugál szivattyú, a KSB Etachrom 1987-es bevezetése lehetővé tette például az élelmiszeriparban gyakran előforduló aszeptikus anyagok és korrozív közegek szállítását is. A KSB minden egyes termékénél kiemelt figyelmet fordít arra, hogy azok maximálisan üzembiztosak legyenek, és magas hatékonysággal üzemeljenek. A termékek hatékonyságának folyamatos fejlesztésével az üzemelési költségek is folyamatosan csökkenthetők. Az EU aktuális energiahatékonysági előírásainak a KSB termékei minden esetben megfelelnek.

A 2013-ban bevezetett MegaCPK egy remek példája a folyamatos fejlődésnek. A MegaCPK sorozat a korábbi CPK, CPKN és Megachem szériák továbbfejlesztéseként jött létre. A tökéletesített szivattyútípus nyugodt futású, magas működési biztonsággal és alacsony NPSH értékekkel üzemel. A mágneskuplungos szivattyú rozsdamentes házának és belső részeinek köszönhetően kimondottan agresszív közegek, kemikáliák szállítására is alkalmas.

Termékprogramunkban minden szállítási feladatra megtalálja a megfelelő szivattyút. 

Az örvényszivattyúk működési elve röviden

Az örvényszivattyúk működési elve a 17. századtól napjainkig mit sem változott.

A centrifugál szivattyúk belsejében egy járókerék található, amit egy hajtómű hoz mozgásba. A járókerék lapátok forgása felgyorsítja, a kialakult centrifugális erő, pedig folyamatosan a járókerék külső peremei felé vezeti a szállított közeget. A járókerékből kilépve a folyadék a csigaházba kerül. A kialakult nyomáscsökkenés biztosítja a folyadék folyamatos áramlását.

Az örvényszivattyúk elvén működő berendezések nagy mennyiségű folyadék folyamatos és hatékony szállítására képesek ezért nagy előszeretettel alkalmazzák őket például az iparban vagy folyamattechnológiai rendszerekben.

Az örvényszivattyúk szivattyúk típusai:

  • Radiális szivattyúk
  • Diagonális vagy más néven félaxiális szivattyúk
  • Axiális- / propellerszivattyúk
  • Oldalcsatornás szivattyú
  • Periférikus szivattyúk

Ajánlatot kérek

MegaCPK Motiv

MegaCPK

A MegaCPK szivattyúk új korszakot teremtenek a vegyiparban. A szabványos vegyipari szivattyúk egyesítik a magas energia-hatékonyságot, a sokoldalúságot és a maximális működési biztonságot.

Bővebben zu MegaCPK
Pumps_and_automation_2014_original

Szivattyú katalógus 2018

Töltse le átfogó szivattyú katalógusunkat!

Download  (pdf 8 MB)
Zusätzliche Informationen
Pumps_and_automation_2014_original

Szivattyú katalógus 2018

Töltse le átfogó szivattyú katalógusunkat!

Letöltés8 MB
New content item

Szerelvény katalógus 2018

A KSB összes szerelvénye egy katalógusban

Letöltés6 MB
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább zu Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés zu Kérjen ajánlatot online