Megbízható, hatékony, új: a szennyvízszivattyúk új generációja

Az új dugulásmentes járókerekek és magas hatékonyságú motorok kombinációjával az Amarex KRT és Sewatec szennyvíz szivattyúk most hatékonyabbak, mint valaha.

Amarex KRT és Sewatec szennyvízszivattyúk Amarex KRT és Sewatec szennyvízszivattyúk

Megbízható és hatékony: az új dugulásmentes F-max járókerék

F-max járókerék F-max járókerék

Maximális hatékonyság az eltömődés minimális kockázata mellett: a járókerék lapátok aszimmetrikus elhelyezkedésének köszönhetően a szabad átömlésű F-max járókerék különösen széles szabad átömlést tesz lehetővé, így még a nagyobb méretű szilárd anyagok is könnyedén áthaladnak rajta. Az innováció a járókerék különböző lapát távolságaiban rejlik. A hat lapát két-két kicsi és két nagyobb távval követi egymást. Amikor a KSB mérnökei a járókerék lapátokat tervezték, további szempont volt, hogy képesek legyenek örvényt létrehozni a ház középső területén. Ez az örvénylő hatás elszívja a rostanyagot a járókeréktől, így a rostanyag közvetlenül nem érintkezik a járókerék lapátokkal. Az örvény a szilárd anyagokat lebegve tartja a szivattyúházban, és ferde szívási területtel kombinálva a járókerekek egy további öblítési hatást keltenek. Ez lényegesen csökkenti a hosszú rostanyagok (különösen nedves törlőkendők) miatti eldugulás veszélyét a járókerék közepében.

Energiahatékony motorok az optimális hatékonyságért

A KSB szennyvízszivattyúk és magas hatékonyságú motorok kombinációjával jelentős energia megtakarítás érhető el. A szivattyúkhoz sztenderdként felszerelt motorok elérhetők robbanás elleni védelemmel, ill. anélkül is.

A Sewatec szennyvízszivattyúk száraz telepítésű kivitelei a fordulatszám szabályozott mágnes mentes IE4-es hatékonyságú* KSB SuPremE® motorral vannak felszerelve, ami már most meghaladja az ErP direktíva szerinti 2017-es előírásokat.

A KSB szivattyúk és energiahatékony motorok kombinációjaként létrejött „szett” állandó teljesítményértékeket, maximális működési megbízhatóságot, valamint jelentős energiamegtakarítást ígér Önnek az energiaköltségek és karbantartási költségek tekintetében is. 

Igényre szabott szivattyúk bármely kihívásra

A speciálisan munkapontra esztergált járókerekek és energiahatékony motorok mellett a szivattyúk számtalan beépítési módjának és az anyagok széles választékának köszönhetően a KSB szivattyúk tökéletesen illeszkednek az Ön rendszeréhez. Minden alkalmazáshoz megfelelő megoldást kínálunk, mindezt üzembiztosan és optimális hatékonysággal.

  1. Járókerekek
  2. Beépítési módok
  3. Anyagok

A megfelelő járókerék minden alkalmazáshoz 

A vízszállítási feladatban a szivattyú járókerekének kulcsszerepe van. A KSB a szennyvízszállítással kapcsolatos feladatok teljes spektrumára biztosítja azt a járókerék típust, ami az adott alkalmazáshoz leginkább megfelel. A jól kiválasztott járókerék kialakításának és a megfelelő szabad átömlési keresztmetszetnek köszönhetően magas hatásfokról gondoskodik, és nem tömődik el.

New content item


A különböző kihívásokra különböző járókerék kiválasztása szükséges:

New content item

Legyen szó nedves vagy száraz telepítésről, a KSB-nél megtalálja az Önnek megfelelő kivitelt

A KSB minden rendszerkialakításhoz megfelelő kivitelt kínál

Az Amarex KRT merülőmotoros szivattyúk telepítési módjai

New content item

A Sewatec szennyvízszivattyúk telepítési módjai

New content item


Nedves telepítés

Ha a búvárszivattyúkat közvetlenül az aknába kell beépíteni, nedves telepítésről van szó. Gépház ezekben az esetekben nem áll rendelkezésre. Ez általában egy költségtakarékos megoldást jelent a száraz telepítésű szivattyútelep megépítéséhez képest. Nedves telepítésnél emelőláncot vagy rudat alkalmaznak a szivattyú leeresztéséhez, ill. szükség esetén kiemeléséhez. A víz bejutását a motortérbe különböző szenzorok felügyelik és jelzik.

Száraz telepítés

Száraz telepítés esetén a szivattyúk egy víztől elzárt, a berendezések számára kialakított gépházban helyezkednek el. A szivattyúkhoz közvetlen hozzáférés biztosított. A karbantartás lényegesen higiénikusabb körülmények között zajlik mivel a kezelt folyadékkal csak a szivattyú belseje érintkezik. Ezen felül a szivattyút különböző mérő- és felügyelő berendezésekkel lehet felszerelni, melyek révén az üzemelés ellenőrizhető, a karbantartás tervezhető. Egy fordulatszám szabályozóval felszerelt IE4-es motorral kombinálva rendkívüli hatékonyságot érhetünk el.

Hosszú élettartam és magas működési megbízhatóság a megfelelő anyagminőség kiválasztásával

A KSB laborjaiban folyamatosan dolgozik azon, hogy a szennyvizes alkalmazások abraziv és korrozív közegeinek megfelelő kopásálló anyagokat fejlesszen ki. Az olyan anyagok, mint az öntöttvas, rozsdamentes acél (duplex acél) és különösen a kopásálló fehér öntöttvas optimális védelmet nyújtanak és problémamentes működést biztosítanak akár ipari szennyvíz esetén is. Ezekből az anyagokból az öntödékben magas minőségű alkatrészeket gyártanak, melyek évtizedekig képesek ellenállni a kedvezőtlen körülményeknek. A KSB alkatrészeivel a költségek tervezhetők, a váratlan rendszerleállások pedig minimálisra csökkenthetők.

Tudjon meg többet a szennyvízszivattyúknál alkalmazott anyagminőségekről

*IE4 az IEC/CD 60034-30 2. kiadás szerint 

Additional Information

Termékismertető

Sewatec/Sewabloc - új járókerekkel

Sewatec

Termékismertető

Amarex KRT – új járókerekekkel

Amarex KRT