KSB termékek gyártástechnológiai és folyamattechnológiai alkalmazások számára

KSB széleskörű termékkínálata a gyártástechnológiai folyamatok terén is sokrétű megoldásokat kínál. Legyen szó ipari tisztításról, füstgáz kéntelenítésről, ipari vízkezelésről vagy hűtésről a KSB megbízható szivattyúi és szerelvényei zökkenőmentes üzemről gondoskodnak. General process engineering

Felhasználási területek:

  • Ipari hűtőkörök
  • Ipari vízkezelés
  • Füstgáz kéntelenítés
  • Ipari tisztítás és öblítés

A speciális anyagminőségeknek köszönhetően termékeink időtálló megoldást kínálnak extrém környezetben, agresszív- és forró közegek esetén is. A KSB ipari szivattyúk gyártásában szerzett több, mint 140 éves tapasztalata során, erőművek, olajfinomítók, gyógyszeripari és vegyipari vállalatok számtalan partnerének elégedettségét nyerte el. A fenntarthatóságot, környezetvédelmi- és energiahatékonysági szempontokat is szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordítunk termékeink energiahatékonyságának fejlesztésére és automatizációs lehetőségekre.

Ipari hűtőkörök

Egy megbízható hűtőrendszer az élelmiszeripari termékek gyártása során kulcsfontosságú tényező. Az ipari hűtésben olyan magas teljesítményű KSB termékek, mint a csigaházas Etanorm szivattyú vagy a magasnyomású Movitec szivattyú gondoskodnak arról, hogy a hűtőfolyadék vagy hűtőgáz egyenletesen áramoljon a hűtőkörben. 

Ipari vízkezelés

Az iparban számos termék gyártása során speciális minőségű, kezelt vízre van szükség. Az ún. ipari vagy technológiai víznek szigorú előírásai lehetnek például a keménysége, az elektromos vezetőképesség, vagy a gáz- és szilárdanyag tartalom tekintetében. A gyógyszerek előállításánál például a gyógyszeriparnak tisztított vízre van szüksége. A természetes vízzel ellentétben, mely olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a mész és a magnézium, az úgynevezett tiszta víz a vízkezelés után semmilyen idegen anyagot nem tartalmaz.

A technológiai víz előállítása során a KSB termékei több ponton is alkalmazhatók: A szivattyúk és szerelvények nem csak a víz szállításában, de a víztisztítási folyamatban is fontos szerepet töltenek be. Gyakori alkalmazásuk a fordított ozmózis kapcsán, mely eljárás során a tiszta vizet elkülönítik a benne levő oldott idegen anyagoktól és molekuláktól. A fordított ozmózist gyakran egy szűrési folyamattal kombinálják, ami az oldott anyagokat egy speciális membránon keresztül vezetve választja el a víztől.

Füstgáz kéntelenítés

A füstgáz kéntelenítő berendezésekben (FGD eljárás során) a KSB szivattyúi kémiailag agresszív gázokat szállítanak és tisztítanak. Az erőművekben, hulladékégetőkben és ipari létesítményekben történő füstgáz kéntelenítésre szigorú környezetvédelmi előírások vonatkoznak. A fosszilis tüzelőanyagok, mint például a barnaszén égetése során olyan káros vegyületek, mint a kén-dioxid (SO2) és a kén-trioxid (SO3).

Mivel a ként nem lehet szűrővel kiszűrni, ezért alkalmazzák a füstgáz kéntelenítés, melynek folyamata során a kénből egy mészkő alapú nedves mosás közben gipsz képződik. A füstgáz kéntelenítő berendezésekben a KSB korrózió- és kopásálló ipari szivattyúi és szerelvényei végeznek kiváló munkát. A szennyezőanyagok több mint 95 százalékát lehet a segítségükkel eltávolítani, mielőtt a megtisztított gáz az atmoszférába jut. Erőművekben világszerte több mint 1000 KSB mosószivattyú, több mint 2000 folyamatszivattyú és több ezer ipari szerelvény van folyamatos használatban.

Ipari tisztítás és mosás

Ha professzionális, ipari tisztításról van szó, a KSB vevői bíznak termékeinkben. A KSB termékei a folyamattechnológiai alkalmazások során hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez és növelik a rendszer élettartamát. A víz egy rendkívül környezetbarát tisztítószer- főleg, ha a tisztítóberendezésekben magas nyomású mosáshoz alkalmazzák. A rendszeres tisztítás karbantartja a gyártó berendezéseket, így azok optimálisan üzemelnek és a termelés kiesések is megelőzhetők. A KSB magasnyomású Movitec és Multitec szivattyúit használják tartályok külső-belső tisztítására, csövek és csatornák öblítésére és ipari hőcserélők alkatrészeinek tisztítására egyaránt.

Ajánlatot kérek

KSB Movitec:: magas nyomású in-line szivattyú

Movitec nagynyomású in-line szivattyú

Sokoldalú alkalmazhatóságuknak köszönhetően számos területen nyújtanak optimális megoldást különböző vízszállítási feladatokra.

Bővebben to Movitec nagynyomású in-line szivattyú
kwp

KWP

Vízszintes, radiálisan osztott, egyfokozatú csigaházas szivattyú backpull-out elrendezésben. Elérhető szabad átömlésű, nyitott és több lapátos járókerékkel is.

Bővebben
Multitec DN 200 többfokozatú nagynyomású szivattyú

Multitec

A nagynyomású, többfokozatú, tagos felépítésű Multitec szivattyútípus széles anyag és- méretválasztéka különösen sokoldalú alkalmazhatóságot tesz lehetővé.

Bővebben to KSB Multitec DN 200: Már nagy mennyiségű vízfelhasználáshoz is
Additional Information
Eta-Family Teaser_original

Az Eta szivattyúk mozgásban tartják a világot

A KSB Eta szivattyúinak egyedülálló termék- és szolgáltatási sokszínűsége mozgásban tartja a világot. Az Eta család minden tagja egy optimális hidraulikus rendszert kínál szinte végtelen számú változatban.

Bővebben to Az Eta szivattyúk mozgásban tartják a világot
New content item

A tökéletes kombináció több, mint a részek összessége

A KSB egyedülállóan széles termékkínálatának köszönhetően egy komplett hidraulikai rendszert kínál Önnek. Szivattyúk, szerelvények, automatizációs berendezések, melyek együtt egyedülálló hatékonyságra képesek. 

Bővebben to A tökéletes kombináció több, mint a részek összessége
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online