In-line szivattyúk fűtés, hűtés, szellőztetés (HVAC) rendszerekhez

Válassza a KSB-nél megszokott modern és megbízható szivattyú technológiát HVAC rendszerek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése esetén is. A termékkínálat folyamatos bővítését követően a KSB magas hatékonyságú in-line szivattyúi az alkalmazási terület minden igényét képesek kielégíteni. Kínálatunkat az energiahatékonyság fokozását lehetővé tevő automatizációs- és mérő berendezések, energiahatékony motorok, és a termékek teljes élettartamára kiterjedő szerviz szolgáltatások teszik komplexszé. Etaline, Etaline Z, Etaline L, Etaline DL, Etaline R in-line szivattyúk a KSB-től KSB in-line szivattyúk fűtési és hűtési rendszerek keringetésére

Karcsú és hatékony - az in-line szivattyúk előnyei

A magas hatékonyság a kis helyigény és a rugalmas beépítési lehetőségek az in-line szivattyúk alkalmazása mellett szólnak. In-line szivattyúk esetén a szívó- és nyomócsonk azonos átmérőjű és azonos tengelyen helyezkednek el, így közvetlenül a csővezetékbe szerelhetők. A centrifugál szivattyúk ezen speciális kivitele különösen fenti jellemzői miatt terjedt el az épületgépészetben.

Hatalmas előny a hagyományos telepítési módhoz képest, hogy az in-line szivattyúk még szűk helyviszonyok mellett is nagy teljesítményt nyújtanak. Több típus vízszintesen és függőlegesen is beépíthető, mely tovább növeli sokoldalúságukat és bővíti az alkalmazási lehetőségeket. Különösen fontos lehet ez magas épület komplexumok esetén, ahol nagy emelőmagasságokra van szükség. 

Az in-line szivattyúk változatai és alkalmazási területei

Az in-line szivattyúk az épületgépészet számos területén alkalmazhatók, például fűtőberendezésekben, klímaberendezésekben, hűtőkörökben, használativíz-berendezésekben, uszodarendszerekben, vízellátásban, valamint ipari keringetőrendszerekben.

Az in-line szivattyúk ismert változatai:

  • in-line szivattyú menetes csatlakozással
  • in-line szivattyú karimás csatlakozással
  • in-line szivattyú hegesztett csatlakozással

Néhány típus iker kivitelben is elérhető. Az alkalmazási területtől és a szükséges nyomómagasságtól függően egy- és többfokozatú in-line szivattyúk közül választhatunk.

Az in-line szivattyúk esetében is létezik száraz, illetve nedves tengelyű változat. Ennek kiválasztásakor döntő fontosságú az alkalmazási terület és a szállítandó közeg.

A nedves tengelyű szivattyú lényegesen halkabb működése révén különösen alkalmas zajérzékeny környezetekben, mint pl. lakóterekben, és kis teljesítménykövetelmény esetén. Ott is alkalmazható, ahol a szállított közeget teljesen el kell szigetelni az atmoszférától.

A száraz tengelyű szivattyúval nagyobb hatásfok érhető el, ezért nagy teljesítményigény és nagy térfogatáram esetén kerül alkalmazásra. Az ilyen kialakítású motor nem érintkezik a szállított közeggel, így különösen alkalmas agresszív közegekhez is.

KSB Etaline - minden feladathoz a megfelelő szivattyú

A KSB Etaline sorozata az in-line kialakítású blokkszivattyúk termékcsaládja. Blokk kialakításuk révén alkalmazásuk helytakarékos, a legszűkebb helyekre is beépíthetők. Az Etaline in-line szivattyúk öt kivitelben, számos anyagváltozatban, széles mérettartományban és különböző bevonatokkal állnak rendelkezése - így minden feladathoz kiválasztható a leginkább megfelelő típus. A klímaberendezésektől a hűtőkörökön át a nagy felületű távhőellátásig - a KSB in-line szivattyúk minden kihíváshoz az optimális terméket nyújtják Önnek.

Etaline / Etaline Z – a sokoldalú

Etaline, Etaline Z, in-line szivattyú fűtés, hűtés, szellőztetés alkalmazásaihoz Etaline / Etaline Z keringető szivattyúk

A 22 különböző méretnek, az alapanyagok nagy választékának és a függőleges és vízszintes beépítési lehetőségnek köszönhetően az Etaline a legkülönbözőbb alkalmazási területeken használható, egyik legsokoldalúbb termékünk. Az Etaline iker szivattyús változatban is elérhető (Etaline Z).

Etaline L/DL – a hatékony

Etaline L/DL – kimagasló hatékonyságú in-line szivattyúk HVAC alkalmazásokhoz Etaline L/DL – kimagasló hatékonyságú in-line szivattyúk

Legyen szó akár fűtő- vagy klímaberendezésről, hűtőkörről, vízellátó-berendezésről, használativíz-berendezésről, uszodáról vagy akár ipari keringetőrendszerről, az Etaline L in-line szivattyú rendkívül gazdaságos konstrukciója a lehető legalacsonyabban tartja a berendezés energiaköltségét. A járókerék anyagának rendkívül széles választéka és az alapanyagok sokfélesége révén az Etaline L/DL optimálisan alkalmazható minden szállított közeghez. Az Etaline L/DL a széles anyagválasztéknak, valamint az összesen 28 gyártási méretnek köszönhetően garantálja a jó megoldást az adott feladatra. Az Etaline L az egyszivattyús, míg az Etaline DL az ikerváltozat nevét jelöli.

Etaline R – a nagy és robosztus

Etaline R, in-line szivattyú nagy méretben Etaline R – az igazán nagy feladatokra 

A különösen nagy fűtési, hűtési és szellőzési feladatokhoz az Etaline R in-line szivattyú a megfelelő választás. A nyomástartó burkolat és a csúszógyűrű az anyag kivitelétől függően akár 16/25 barnak és 140°C-nak is ellenáll. Ez az in-line szivattyú rendkívül energiahatékony és lényegesen helytakarékosabb, mint egy alaplemezre szerelt szivattyú.

KSB Movitec:: magas nyomású in-line szivattyú

Movitec nagynyomású in-line szivattyú

Sokoldalú alkalmazhatóságuknak köszönhetően számos területen nyújtanak optimális megoldást különböző vízszállítási feladatokra.

Bővebben to Movitec nagynyomású in-line szivattyú
A KSB SuPremE® motorok IE5-ös besorolást kaptak

KSB SuPremE® IE5

KSB SuPremE® IE5 motor egy valódi energiadiéta szivattyúi számára, mely nem csak a pénztárcáját, de a környeztet is kíméli.

Bővebben to KSB SuPremE® IE5
Additional Information
Etaline, Etaline Z, Etaline L, Etaline DL, Etaline R in-line szivattyúk a KSB-től

In-line szivattyúk a KSB-től

Letölthető brossúra a teljes sorozatról

In-line szivattyúk a KSB-től3 MB
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online