KSB SuPremE® IE5 - a világ leghatékonyabb mágnes mentes szivattyúmotorja

A KSB SuPremE® IE5 motor egy valódi energiadiéta szivattyúi számára, mely nem csak a pénztárcáját, de a környeztet is kíméli.

Csökkentse energiaköltségeit 70%-kal vagy annál is többel a világ leghatékonyabb mágnes mentes szivattyúmotorjával, mely már az IE5-ös* hatékonysági osztálynak is megfelel. Hogy miért is olyan hatékony a szinkron reluktancia motorok elvén működő KSB SuPremE® IE5 azt a KSB AG szakértőivel készített interjúban is megtudhatja.

Meggyőző érvek a KSB SuPremE® IE5 mellett:

  • PumpDrive fordulatszám-szabályozóval kombinálva minimum 70% energiamegtakarítást érhet el egy fix fordulatszámú IE2-es aszinkronmotorhoz képest. Csak a motorral akár 15 % megtakarítás érhető el.
  • Elsősorban a részterheléses üzem esetén jelentős hatásfok különbségek tapasztalhatók a fordulatszám-szabályozott aszinkronmotorokhoz képest
  • A KSB SuPremE motorral az elektromos motorokra vonatkozó hatékonysági előírásoknak maximálisan megfelelhet, mivel az aktuális (IEC/TS 60034-30-2) szabvány szerinti legmagasabb, IE5-ös hatékonysági osztályba sorolható (csak 1500-as fordulatszámú típusok; névleges teljesítmény: 0.55 kW, 0.75 kW, 2.2 kW, 3 kW, 4 kW: IE5 kidolgozás alatt)
  • A motor környezetre gyakorolt hatása összességében nagyon kicsi. A mágneses anyagok mellőzése sokkal tartósabbá teszi a motort az állandó mágneses gerjesztésű szinkronmotorokhoz és aszinkronmotorokhoz képest.
  • A kockázatmentes, hosszú élettartamú anyagoknak és a reluktancia elvnek köszönhetően a SuPremE motorok kiváltképp robosztusak és tartósak
  • A KSB SuPremE® motorok kompatibilisek az IE2-es aszinkronmotorokkal.
  • A szabadalmaztatott rotor design a különösen alacsony forgatónyomaték-ingadozás (1-2%) következtében igen csendes üzemmódot eredményez.

Látványos hatásfok különbségek

A KSB SuPremE® motorokkal elérhető hatásfok különbségek már teljes terhelésnél is szembe tűnőek, az igazán nagy előnyét azonban részterheléses üzemnél tapasztalhatjuk, amiben egyébként a szivattyúk többnyire üzemelnek. 

Hatásfok különbségek egy IE3-as aszinkron motor és a KSB SuPremE® motor viszonylatában:

New content item Forrás: Dipl.-Ing. M. Wiele, Prof. Prof. h. c. mult. Dr.-Ing. Peter F. Brosch, University of Applied Sciences and Arts of Hanover, Faculty I, Drives and Automation Technology (Hajtás- és automatizálástechnológia)

További információk a KSB SuPremE® motorra vonatkozóan a www.ksb.com/SuPremE honlapon találhatóak.

A KSB SuPremE® motorok IE5-ös besorolást kaptak
A KSB SuPremE® motorok IE5-ös besorolást kaptak
Szivattyúra szerelt SuPremE®-Motor, PumpMeterrel és PumpDrive frekvenciaváltóval
Szivattyúra szerelt SuPremE®-Motor, PumpMeterrel és PumpDrive frekvenciaváltóval
KSB SuPremE® motor
KSB SuPremE® motorok a rendszerben 

*IE5 az IEC/TS 60034-30-2-nek megfelelően, 15/18.5 kW teljesítményig (csak 1500-as fordulatszámú típusokra; névleges teljesítmény: 0.55 kW, 0.75 kW, 2.2 kW, 3 kW, 4 kW: IE5 kidolgozás alatt)

Additional Information
KSB SuPremE® energiamegtakarítási kalkulátor

SuPremE® mobilapplikáció

Számolja ki mennyit takaríthat meg a világ leghatékonyabb mágnes mentes motorával

Bővebben to SuPremE® mobilapplikáció
Tastatur mit E-Mail

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Tovább to Kapcsolatfelvétel
Contact

Kérjen ajánlatot online

Az ajánlatkérő űrlaphoz mellékletet is csatolhat.  

Ajánlatkérés to Kérjen ajánlatot online