Új tesztállomás fagypont alatti körülmények teszteléséhez

Termékfejlesztések esetében gyakran van szükség hőmérséklet tűrési vizsgálatra. A KSB Frankenthali központjában már régóta lehetőség volt olyan tesztekre, amelyekben akár 210 °C-os forró vizet, vagy akár 350 °C-os forró olajat használnak. A kutatás-fejlesztési csoport most azonban kifejlesztett egy tesztpadot az igazán hideg körülményekre is. A berendezés kulcseleme egy hűtőegység, amelynek hűtőteljesítménye 162 kW. Ez -20 °C alá is le tudja hűteni a szállított közeget. Mivel ezeken a hőmérsékleteken a tiszta víz megfagy, glikol/víz keveréket használnak folyadékként.

A tesztek célja annak megállapítása, hogy a páralecsapódás és a kondenzátum ciklikus lefagyása, illetve felolvadása hatással van-e az elektronikára vagy a motorra. Emellett azt is vizsgálja, hogy a hidraulikus rendszer elviseli-e az alacsony hőmérsékletet.

A prototípusokat 1500 órán keresztül működtetik -20 °C hőmérsékleten mielőtt szétszerelik és megvizsgálják őket. Amennyiben nem találnak hibát, a teszteket más szivattyúméretekkel is megismétlik. KSB

Sajtó megjelenések

Additional Information